Παρασκευή 13 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ
Ετοιμάζεται κλειστή δομή στη Μαλακάσα

Το ερχόμενο Σάββατο αναμένονται στην Αττική οι πρώτοι ξεριζωμένοι που πιάστηκαν μετά την 1η Μάρτη και οι οποίοι θα εγκατασταθούν σε κλειστή δομή που φτιάχνεται στη Μαλακάσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 600 ανθρώπους, κύρια από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Σε αυτούς τους ανθρώπους η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση ασύλου και σκοπεύει να τους απελάσει από τη χώρα. Ηδη, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου, έκτασης 70 στρεμμάτων, στο στρατόπεδο «Γερακίνη», δίπλα από το υπάρχουν camp. Σε αυτό αναμένεται να κρατηθούν 2.000 άνθρωποι.

Χτες, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλακάσας, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο όπου γίνονται τα σχετικά έργα. Σε αυτήν συμμετείχαν ο δήμαρχος Γ. Γιασημάκης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ανάμεσά τους ο Β. Γεωργόπουλος, εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Κ. Παλαιολόγος, από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Ωρωπού και κάτοικοι. Στην κινητοποίηση βρέθηκε και εκπρόσωπος του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που συνομιλώντας με εκπροσώπους του δήμου ανέφερε πως η «φιλοξενία» των ξεριζωμένων, που έχουν έρθει χωρίς έγγραφα στη χώρα μας, στο χώρο αυτό θα διαρκέσει για σύντομο χρονικό διάστημα και η δομή αυτή θα λειτουργήσει για 1-2 μήνες. Στη δομή θα στηθούν σκηνές και θα εγκατασταθούν 900 άτομα. Η δομή θα είναι κλειστή και όσοι μείνουν σε αυτή θα είναι υπό φύλαξη και θα επαναπατρισθούν. Θα κρατηθούν εκεί για να μη φύγουν στην υπόλοιπη χώρα. Αναφέρθηκε δε πως στόχος του υπουργείου είναι και η ανοιχτή δομή να μετατραπεί σε κλειστού τύπου.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» την περασμένη Τετάρτη, με θέμα τη λήψη απόφασης ενάντια στις ενέργειες της κυβέρνησης για δημιουργία κλειστού κέντρου - φυλακής για πρόσφυγες και μετανάστες στη Μαλακάσα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέθεσε πρόταση, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Το φαινόμενο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης δεν θα έπαιρνε τέτοιο μαζικό και εκτεταμένο χαρακτήρα, αν δεν γίνονταν πόλεμοι, δεν υπήρχε φτώχεια και εξαθλίωση. Δεν θα δημιουργούνταν προσφυγικές ροές αν οι ιμπεριαλιστές δεν διέλυαν κοινωνικές δομές, ξαναχαράσσοντας τα σύνορα διαφόρων κρατών σύμφωνα με τα συμφέροντά τους, διεκδικώντας οφέλη από την παραγωγή και μεταφορά της Ενέργειας, πολιτική επιρροή και φυσικά αυξανόμενη εκμετάλλευση των λαών.

Δηλώνουμε αντίθετοι στους ιμπεριαλιστές που μετατρέπουν τη χώρα μας σε "αποθήκη ψυχών", που θέλουν την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων και εμπορευμάτων, αλλά όχι των ανθρώπων, που τους στοιβάζουν όπως - όπως, ξεδιαλέγοντας τα φτηνά εργατικά χέρια που τους χρειάζονται. Αυτό επιδιώκει και η ΕΕ, που δίνει κάποια ψίχουλα στη χώρα μας για να αποδεχτεί τον ρόλο της, πλουτίζοντας ταυτόχρονα διεθνείς ΜΚΟ. Αυτήν την πολιτική αποδέχτηκε και υλοποίησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια υλοποιεί και η κυβέρνηση της ΝΔ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ