Παρασκευή 13 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ»
Ολοι στη μάχη για μια ακόμα επιτυχημένη εξόρμηση

Με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» ανά χείρας ξεκινά από αύριο το πρωί η δεύτερη μεγάλη εξόρμηση στο πλαίσιο της 4μηνης εξόρμησης για την αύξηση της διακίνησης της εφημερίδας μας με σύνθημα «Οταν η αλήθεια είναι στα χέρια σου, γίνεται δύναμη!».

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μαζί με φίλους και οπαδούς, μετά την επιτυχημένη πολιτική εξόρμηση, που συνδυάστηκε με την πλατιά διακίνηση της Ανακοίνωσης του ΠΓ της ΚΕ για τις εξελίξεις στο Προσφυγικό, ετοιμάζονται για μια ακόμα μάχη. Μια πολιτική παρέμβαση στις σοβαρές και πυκνές εξελίξεις, που αφορούν στα Ελληνοτουρκικά, στο Προσφυγικό αλλά και τις συνέπειες από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Οι ίδιες οι εξελίξεις, άλλωστε, απαιτούν ακόμα πιο μαχητική διάδοση των θέσεων του Κόμματος, με ζωντανή συζήτηση άνθρωπο τον άνθρωπο με άξονα την αρθρογραφία του «Ριζοσπάστη», ώστε να κλιμακωθεί η αντιπαράθεση με την αντιδραστική προπαγάνδα των αστικών κομμάτων και των δυνάμεών τους στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Να δοθεί αποφασιστική απάντηση στο κλίμα «συναίνεσης», που προσπαθούν να καλλιεργήσουν στα παραπάνω μέτωπα, για να επικρατήσει «σιγή νεκροταφείου» και να υπάρξει ανοχή από το λαό, τόσο για την άθλια κατάσταση στο σύστημα Υγείας και τις αντεργατικές μεθοδεύσεις στο όνομα της «έκτακτης κατάστασης», όσο και για τα ιμπεριαλιστικά παζάρια που είναι σε εξέλιξη στις πλάτες των προσφύγων και προσθέτουν εύφλεκτη ύλη στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η πείρα από την εξόρμηση της περασμένης βδομάδας έδειξε ότι οι Οργανώσεις του Κόμματος μπορούν να αντεπεξέλθουν σε συνθήκες που απαιτούν και μεγάλο πολιτικό άνοιγμα, αλλά και προσαρμογή της κομματικής δραστηριότητας, όπως με την αναβολή εκδηλώσεων και συγκεντρώσεων λόγω του κορονοϊού.

Τα πάνω από 50.000 φύλλα «Ριζοσπάστη» που διακινήθηκαν (αναλυτικά στοιχεία στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου») από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έδειξαν ότι ο καλός σχεδιασμός και καταμερισμός δυνάμεων, το κλίμα «πανστρατιάς» και άμιλλας, η συνεργασία με τους οπαδούς και τους φίλους του Κόμματος είναι τα ακαταμάχητα όπλα μας για να μην υπάρξει καμιά υποχώρηση στην προσπάθεια διάδοσης των θέσεων του Κόμματος.

Στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», που θα κυκλοφορήσει από αύριο Σάββατο, ξεχωρίζει το πολυσέλιδο αφιέρωμα με τίτλο «Αλήθειες και ψέματα για το Προσφυγικό», με σχετική αρθρογραφία, που θα φωτίζει τις πραγματικές αιτίες της σημερινής κατάστασης στον Εβρο και στα νησιά, την πολιτική εγκλωβισμού της ΕΕ, τις ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων. Επίσης τους σχεδιασμούς και τα παζάρια για διευθετήσεις στην περιοχή με σφραγίδα ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και πώς ενθαρρύνεται η τουρκική επιθετικότητα. Θα εξοπλίζει με επιχειρήματα κόντρα στο ψευτοδίπολο εθνικισμού και κοσμοπολιτισμού που υπηρετεί τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις.

Ολοι στη μάχη λοιπόν! Για μια ακόμα επιτυχημένη προσπάθεια διακίνησης - ένα λιθαράκι στον μεγάλο στόχο να ανέβει η κυκλοφορία του «Ριζοσπάστη». Να φτάσει η εφημερίδα μας σε ακόμα περισσότερους χώρους δουλειάς, σε καινούργιους αναγνώστες, να μην υπάρχει Οργάνωση που δεν θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό για να διακινηθεί η «μία ακόμα εφημερίδα» σε εργαζόμενο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ