Παρασκευή 24 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πλατύ άνοιγμα για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να βάλουν τη «σφραγίδα» τους, δυναμώνοντας την πάλη για την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις ΝΑΤΟ και ΕΕ

Με εκδηλώσεις - συζητήσεις και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και γειτονιές συνεχίζεται το πλατύ άνοιγμα από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με στόχο την ενημέρωση του λαού για τις επικίνδυνες εξελίξεις από την εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Με τις ανακοινώσεις στα χέρια, με συνθήματα σε τοίχους και κεντρικά σημεία των πόλεων, με ντουντούκες στις γειτονιές, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ πρωτοστατούν στην αποκάλυψη των κινδύνων για το λαό και τη χώρα από τη συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές αποστολές, όπως στη Σαουδική Αραβία, στη Λιβύη, στα Στενά του Ορμούζ κ.α.

Καλώντας τους εργαζόμενους να μη μένουν θεατές, να παλέψουν για να εμποδίσουν αυτά τα σχέδια, να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, δυναμώνοντας την πάλη ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, για την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις ΝΑΤΟ και ΕΕ, αρχής γενομένης από τα συλλαλητήρια της ερχόμενης Πέμπτης ενάντια στην κατάπτυστη Συμφωνία για τις βάσεις των ΗΠΑ.

  • Η ΤΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ διοργανώνει την Κυριακή 26 Γενάρη στις 11 π.μ. πολιτική εκδήλωση, στην αίθουσα ορκωμοσίας «Γ. Μυλωνάς» στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με θέμα «Η εμπλοκή της Ελλάδας στο σχεδιασμό ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».
  • Η ΚΟΒ Νεάπολης Λάρισας διοργανώνει εκδήλωση σήμερα Παρασκευή στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Φιλιππούπολης, με θέμα «Οι επικίνδυνες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στη "δίνη" των γεωπολιτικών ανταγωνισμών και αντιλαϊκών συμφερόντων». Θα μιλήσει ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Η ΚΟΒ Αγίας Παρασκευής Αττικής καλεί σε εκδήλωση την Κυριακή 26 Γενάρη στις 11 π.μ., στην αίθουσα του 3ου Γυμνασίου Αγ. Παρασκευής (Δερβενακίων & Σάκη Καράγιωργα, Κοντόπευκο), με ομιλητή τον Παναγιώτη Παπαγεωργόπουλο, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.
  • Η ΤΟ Πανεπιστημίων - Ερευνας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και η ΠΟ Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση την Τρίτη 28 Γενάρη στις 6 μ.μ., στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα 2), με θέμα «Οι επικίνδυνες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στη "δίνη" των γεωπολιτικών ανταγωνισμών και αντιλαϊκών συμφερόντων». Θα μιλήσει ο Ελισαίος Βαγενάς.
  • Η ΚΟΒ Ηθοποιών καλεί τη Δευτέρα 27 Γενάρη στις 12 μ., στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ, με ομιλήτρια την Μάγδα Χαλτσοτάκη, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.
Σε στρατιωτικές μονάδες, τμήματα και πυροσβεστικούς σταθμούς

Εξορμήσεις πραγματοποιούνται επίσης σε στρατιωτικές μονάδες, αστυνομικά τμήματα και πυροσβεστικούς σταθμούς, απευθύνοντας κάλεσμα και στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να παλέψουν μαζί με το λαό ενάντια στις επικίνδυνες εξελίξεις.

Καθημερινά στην Αττική πραγματοποιούνται τέτοιες εξορμήσεις, όπως στα στρατιωτικά νοσοκομεία, έξω από στρατόπεδα και άλλους χώρους.

Επίσης: Τη Δευτέρα 27/1 στην Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας. Την Τρίτη 28/1 στην Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας και στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Σπάρτης, Τρίπολης, Ναυπλίου, Κόρινθου. Την Τετάρτη 29/1 θα πραγματοποιηθεί περιοδεία στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας, και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιάτου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ