Παρασκευή 24 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΟΥΦΛΙΟΥ
Στο κενό η προσπάθεια αξιοποίησης των περιστατικών στον Εβρο

Μετά από πυρκαγιές που σημειώθηκαν σε δύο ποιμνοστάσια στον ορεινό όγκο του δήμου Σουφλίου, οι οποίες αποδόθηκαν σε πρόσφυγες που πέρασαν τον Εβρο και προσπάθησαν να προστατευτούν από τις έντονες καιρικές συνθήκες, το Δημοτικό Συμβούλιο Σουφλίου στις 19 Δεκέμβρη συνεδρίασε με αποκλειστικό θέμα «Ψήφισμα διαμαρτυρίας για το πρόβλημα: Διαχείριση λαθρομετανάστευσης στον Ορεινό Ογκο Δήμου Σουφλίου».

Με αφορμή το περιστατικό, ο δήμαρχος σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε γράψει: «Αν αδυνατούν οι αρμόδιοι, ο δήμος θα οργανώσει τους πολίτες του και θα προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία τους!».

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν πλήθος δημοτών του Σουφλίου, ιδιαίτερα του ορεινού όγκου, οι οποίοι στις τοποθετήσεις τους δεν παρασύρθηκαν από τη ρητορική του δημάρχου. Μετέφεραν την εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στα χωριά τους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι αλλά και οι δεκάδες ταλαιπωρημένοι και παγωμένοι άνθρωποι, που ζητούν από τους ντόπιους βοήθεια και καταφύγιο από το κρύο.

Ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Παναγιώτης Μιδάλκος, κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση ψηφίσματος στην οποία τόνισε πως τα φαινόμενα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης δεν θα υπήρχαν αν οι ιμπεριαλιστές δεν ξαναχάραζαν τα σύνορα διαφόρων κρατών σύμφωνα με τα συμφέροντά τους, υπογραμμίζοντας τις ευθύνες των αστικών κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ αλλά και της επαίσχυντης Συμφωνίας της ΕΕ με την Τουρκία, που εγκλώβισε δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα.

Ανέφερε επίσης ότι «η αναβάθμιση των μηχανισμών καταστολής, με μεγαλύτερη εμπλοκή του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής - Ακτοφυλακής, όπως και η απαράδεκτη και πρωτοφανής κατάργηση της εξέτασης της αίτησης ασύλου δεύτερου βαθμού, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, κινούνται στο πλαίσιο του στόχου της ΕΕ για την ενίσχυση των απελάσεων». Μεταξύ άλλων πρότεινε άμεσα μέτρα λύσης της μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών στις οργανωμένες υποδομές με κρατική ευθύνη, ώστε να διασφαλιστεί «η ασφάλεια η δική τους, και να αντιμετωπιστούν η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής και η σπέκουλα που γίνεται και από ακροδεξιές - φασιστικές ομάδες».

Στην πρόταση ψηφίσματος συμπεριέλαβε και τη θέση ενάντια στη δημιουργία νέας δομής στον Εβρο και στήριξης του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο Εβρου, με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες ιατρικού προσωπικού και μέτρα για διευκόλυνση του προσωπικού, όπως η ναύλωση μικρού λεωφορείου για τη μετακίνηση των εργαζομένων τις βραδινές ώρες, που δεν υπάρχει αστική συγκοινωνία. Ζήτησε τέλος την «αποζημίωση όσων κατοίκων έχουν υποστεί ζημιές από το διπλό εγκλωβισμό που επέβαλαν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ