Παρασκευή 24 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μέχρι την Κυριακή η έκθεση αρχειακού υλικού

Από τη χτεσινή ξενάγηση στην Εκθεση των αγωνιστών που φιλοξενούνται στο «Σπίτι του Αγωνιστή»
Από τη χτεσινή ξενάγηση στην Εκθεση των αγωνιστών που φιλοξενούνται στο «Σπίτι του Αγωνιστή»
Την ερχόμενη Κυριακή 26 Γενάρη ολοκληρώνεται η μεγάλη έκθεση αρχειακού υλικού της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στην έδρα της Οργάνωσης (Αχαρνών 241, σταθμός ΗΣΑΠ «Αγιος Νικόλαος»), με τίτλο «Ενας αιώνας δράσης μέσα από τις εκδόσεις του ΚΚΕ».

Η έκθεση λειτουργεί τις εξής μέρες και ώρες: Τετάρτη 5 μ.μ. - 8 μ.μ., Παρασκευή 5 μ.μ. - 8 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή 10 π.μ. - 1 μ.μ. και 5 μ.μ. - 8 μ.μ. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου.

Για ομαδικές επισκέψεις, τηλέφωνο στο 210.5282.607 (Δευτέρα - Παρασκευή 10 π.μ. - 12 μ. και 6 μ.μ. - 8 μ.μ.). Ανεξάρτητα από τις οργανωμένες επισκέψεις, υπάρχει δυνατότητα ξενάγησης για επισκέπτες οποιαδήποτε στιγμή της λειτουργίας της έκθεσης.

Επίσκεψη φιλοξενούμενων στο «Σπίτι του Αγωνιστή»

Χτες, Πέμπτη 23/1, την έκθεση της ΚΟ Αττικής επισκέφτηκε πολυμελής ομάδα των φιλοξενούμενων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στο «Σπίτι του Αγωνιστή», μαζί με μέλη του ΔΣ και εργαζόμενους.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, οι σύντροφοι ξεναγήθηκαν στο χώρο της έκθεσης όπου είδαν πολύ γνώριμα εκθέματα για αυτούς όπως ντοκουμέντα από το Αρχείο του Κόμματος και ιστορικές εκδόσεις από την 100χρονη Ιστορία μας.

Ιδιαίτερη στιγμή της επίσκεψης ήταν όταν αντίκρισαν εκδόσεις και μεταφράσεις που κυκλοφόρησαν στα χρόνια της παρανομίας και μάλιστα καμουφλαρισμένα, μέχρι βιβλία που έμπαιναν παράνομα στις φυλακές και άλλα που αξιοποιήθηκαν για τη μόρφωση και των ιδίων των φιλοξενούμενων στα βουνά των ένοπλων αναμετρήσεων, όπως το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» και στρατιωτικά εγχειρίδια. Οι εντυπώσεις των επισκεπτών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, ενώ το «Σπίτι του Αγωνιστή» ευχαρίστησε θερμά τους συντρόφους της ΚΟ Αττικής που τους ξενάγησαν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ