Τρίτη 14 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Ενα όμορφο, συντροφικό γλέντι

Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ από όλη τη Βρετανία συναντήθηκαν το Σάββατο το βράδυ στην αίθουσα της Κυπριακής Παροικίας, σε ένα όμορφο και ζεστό γλέντι που διοργάνωσε η ΤΟ Δυτικής Ευρώπης του Κόμματος, με μεράκι και σπιτικό φαγητό που είχαν ετοιμάσει τα μέλη της Οργάνωσης. Την εκδήλωση «έντυσαν» μουσικά οι «Told Americans», σε ήχους τζαζ με πολιτικό στίχο, ενώ ακολούθησαν λαϊκό γλέντι και χορός.

Στη συνεστίαση παρευρέθηκε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, στον οποίο η ΤΟ Δυτικής Ευρώπης της ΚΝΕ δώρισε ημερολόγιο του 2020 με μνημεία που σχετίζονται με το εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα και τα οποία βρίσκονται σε μεγάλες πόλεις της Δυτικής Ευρώπης.

Ο Τάσος Μαγγέλης, μέλος της ΤΕ Δυτ. Ευρώπης του ΚΚΕ, στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και της στρατιωτικής επιθετικότητας των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή, καθώς και στη χρεοκοπία του παραμυθιού πως η εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια μπορεί να αποτελέσει εγγύηση για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, για την ασφάλεια, την ειρήνη και την ευημερία των λαών της περιοχής. Ως προς το Brexit, τόνισε πως ο βρετανικός λαός δεν έχει τίποτα το θετικό να περιμένει, αφού ουσιαστικά αφορά την ανησυχία της αστικής τάξης να διασφαλίσει τα συμφέροντά της σε μία περίοδο που η παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία δείχνει σημάδια κόπωσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ