Τρίτη 14 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΚΡΗΤΗΣ
Απαράδεκτη προσπάθεια φίμωσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Για να μη συζητηθεί η Επερώτηση που κατέθεσε για την επικίνδυνη εμπλοκή

Απαράδεκτη προσπάθεια φίμωσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης εκδηλώθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 10/1/2020, από την παράταξη του περιφερειάρχη (ΚΙΝΑΛ - ΣΥΡΙΖΑ), με τη συναίνεση της ΝΔ.

Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση», «με φτηνά κόλπα, με παραβίαση του κανονισμού διεξαγωγής των συζητήσεων, εμποδίστηκε η συζήτηση Επερώτησης που είχε καταθέσει η "Λαϊκή Συσπείρωση" για τον επικίνδυνο ρόλο της Περιφέρειας στο πλευρό των φιλοπόλεμων δυνάμεων των κυβερνήσεων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, τη στιγμή, μάλιστα, που η κυβέρνηση έχει καταθέσει στη Βουλή για επικύρωση τη συμφωνία που υπέγραψε στις 5/10/19 με τις ΗΠΑ για την επέκταση των αμερικανικών βάσεων.

Ολο αυτό φυσικά δεν έγινε τυχαία. Οι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων στο Περιφερειακό Συμβούλιο έχουν αναλάβει να βγάλουν τη βρώμικη δουλειά στο πλευρό της ΕΕ και ΝΑΤΟ, για να συνηθίσει ο λαός της χώρας και της Κρήτης να ζει μέσα στο μάτι του κυκλώνα, στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και τον κίνδυνο μιας γενικότερης ανάφλεξης.

Ενοχλήθηκαν με την Επερώτηση της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που αποκαλύπτει πως η Περιφέρεια στηρίζει ενεργά τα σχέδια της ελληνικής πλουτοκρατίας και των ιμπεριαλιστών συμμάχων της στην περιοχή, παρά τα γενικόλογα ευχολόγια για την ειρήνη».

Και η «Λαϊκή Συσπείρωση» ξεκαθαρίζει πως «οι εργαζόμενοι και ο λαός της Κρήτης δεν νομιμοποιούν στη συνείδησή τους την υποστήριξη της Περιφέρειας στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και την επέκταση της βάσης της Σούδας, που εκθέτει τον λαό της Κρήτης σε μεγάλους κινδύνους. (...) Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Κρήτης με την πάλη τους θα κάνουν αυτές τις αποφάσεις κουρελόχαρτο. Οσοι νομίζουν ότι έχουν ξεμπερδέψει με το λαϊκό κίνημα, είναι γελασμένοι».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ