Τρίτη 14 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εξω οι φονιάδες των λαών από την Ελευσίνα!

Την έλευση μονάδων ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, τη Δευτέρα 13 Γενάρη, στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας, με σκοπό τη συνεκπαίδευση και συνεργασία με τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις στο πλαίσιο στρατιωτικών «ασκήσεων» του ΝΑΤΟ, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι Κομματικές Οργανώσεις Ελευσίνας του ΚΚΕ.

Σημειώνουν ότι και αυτή η εξέλιξη «έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες ασκήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή στο πλαίσιο της εμπλοκής της χώρας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Μάλιστα, για την εξυπηρέτηση των επικίνδυνων σχεδιασμών στη συζήτηση βρίσκεται και η αξιοποίηση και άλλων υποδομών της περιοχής, όπως για παράδειγμα τα λιμάνια».

Οπως σημειώνουν οι Οργανώσεις του Κόμματος: «Η συγκεκριμένη παρουσία των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και λίγο πριν έρθει για κύρωση στη Βουλή από την κυβέρνηση της ΝΔ η απαράδεκτη Συμφωνία ΗΠΑ - Ελλάδας, που μετατρέπει τη χώρα μας σε προκεχωρημένο πολεμικό ορμητήριο για τις ανάγκες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ». Τονίζουν ακόμη πως η εμπλοκή σε αυτούς τους σχεδιασμούς μετατρέπει την Ελλάδα σε «μαγνήτη» πιθανών επιθέσεων, πως «το ΝΑΤΟ είναι πηγή κινδύνων και όχι ασπίδα προστασίας» και καλούν το λαό της περιοχής, το εργατικό - λαϊκό κίνημα σε άμεση κινητοποίηση για να καταδικαστεί μαζικά, να αποσυρθεί η ελληνοαμερικανική Συμφωνία. Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ