Τετάρτη 22 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
Στηρίζουμε το ΚΚΕ παντού

Κείμενο υπογραφών από καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

«Στα πανεπιστήμια έχουμε πικρή πείρα από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζει και επεκτείνει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ κ.ά.). Εφαρμόζοντας την πολιτική που έχει αναπτύξει η Ευρωπαϊκή Ενωση (δηλ. τα κράτη - μέλη της και όλοι μαζί, με τη συμβολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), προωθεί τη μετατροπή των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων σε επιχειρήσεις και σε υπηρέτες της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Από το δημόσιο πανεπιστήμιο δεν έχει απομείνει παρά μόνο ένα λεπτό κέλυφος, που συχνά χρησιμοποιείται για να κρύψει την προϊούσα ιδιωτικοποίηση. Ως "αριστεία" αναγνωρίζεται όχι η παραγωγή νέας γνώσης αλλά η παραγωγή καινοτομίας, ως εκπαίδευση η μετάδοση δεξιοτήτων και όχι της επιστήμης.

Ζούμε καθημερινά τις συνέπειες της υποχρηματοδότησης (είμαστε κάτω από το 30% των αναγκών), της έλλειψης διδακτικού, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού. Μαζί με τους φοιτητές μας αγωνιούμε για την ποιότητα της μόρφωσης που τους παρέχουμε και για την έλλειψη φοιτητικής μέριμνας, που εμποδίζει τα παιδιά που προέρχονται από τα φτωχά λαϊκά στρώματα να σπουδάσουν. Ως εργαζόμενοι, υποφέρουμε από τη μείωση του μισθού μας, την τεράστια αύξηση κάθε λογής φορολογίας, άμεσης και έμμεσης, την αύξηση του κόστους ζωής, την προοπτική μιας κατακρεουργημένης σύνταξης. Δεν δεχόμαστε, ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, να συμπληρώνουμε το εισόδημά μας με επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Στις αγωνίες μας και στους αγώνες μας έχουμε βρει μοναδικό συμπαραστάτη το ΚΚΕ. Με τις προτάσεις του, τη λειτουργία του ως αγωνιστικής πρωτοπορίας, την προοπτική που προσφέρει για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Οι επερχόμενες ευρωεκλογές είναι μια καλή ευκαιρία να δείξουμε την εκτίμησή μας στο ΚΚΕ και να δώσουμε μια απάντηση στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Δεν εγκλωβιζόμαστε ούτε στις αυταπάτες που σπέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε στις ψεύτικες ελπίδες που σκορπίζουν η ΝΔ και άλλοι. Στηρίζουμε το ΚΚΕ και καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να κάνουν το ίδιο. Εκτιμώντας την πολιτική του ΚΚΕ στην Τοπική Διοίκηση, τη στάση και τη δράση των εκλεγμένων κομμουνιστών δημάρχων, νομαρχιακών και δημοτικών συμβούλων, στηρίζουμε τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές».

Το κείμενο υπογράφουν:

Ακης Αγαθόπουλος, καθηγητής Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών

Κώστας Βλάχος, καθηγητής Τμήματος Χημείας

Γιώργος Ευαγγελάκης, καθηγητής Τμήματος Φυσικής

Χαρίλαος Ζάραγκας, επίκουρος καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών

Βασίλης Καλπακίδης, καθηγητής Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών

Στέφανος Καλαμίδας, επίκουρος καθηγητής Τμήματος Ιατρικής

Τζων Καλέφ - Εζρά, καθηγητής Τμήματος Ιατρικής

Αννα Μανδυλαρά, επίκουρη καθηγήτρια Τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας

Τάκης Νούτσος, καθηγητής Τμήματος Μαθηματικών

Αρης Σαραφιανός, επίκουρος καθηγητής Τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας

Χρήστος Σκαλκώτος, επίκουρος καθηγητής Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ