Τετάρτη 22 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Να αποδείξουμε ότι δεν αποδεχόμαστε τον αντιλαϊκό μονόδρομο της ΕΕ

Σε συγκέντρωση του ΚΚΕ μίλησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος

Ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος
Ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος
Με μεγάλη επιτυχία και την ιδιαίτερη συμμετοχή της νεολαίας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Δημαρχείου στην Καλαμαριά. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Βικέντιος Αντωνάκης, υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ενώ μετά το τέλος των ομιλιών παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήμου Καλαμαριάς.

Στην ομιλία του, ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ρεύμα συσπείρωσης και συμπόρευσης με το ΚΚΕ, που αναδεικνύεται από τις περιοδείες σε χώρους δουλειάς και γειτονιές και τις δεκάδες νέες δηλώσεις στήριξης προς αυτό.

Σχολίασε την προεκλογική αντιπαράθεση με την οποία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προσπαθούν να καλύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση, αλλά και τα διλήμματα που προβάλλονται μπροστά στις εκλογές. Οπως είπε, «τώρα επανέρχονται με ένα παραμύθι βγαλμένο από τα παλιά: Τη "χαμένη ψήφο". Ομως, χαμένη είναι η ψήφος στην ΕΕ, αυτήν τη συμμαχία των αστών που, από τότε που ιδρύθηκε, είχε στόχο την υπεράσπιση των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Χαμένη είναι η ψήφος στις αυταπάτες που καλλιεργούνται ότι η ΕΕ μπορεί να γίνει καλύτερη, να βελτιωθεί ή να εκδημοκρατιστεί. Χαμένη είναι η ψήφος στήριξης στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.


(...) Ψήφος στο ΚΚΕ είναι μήνυμα ενίσχυσης της πάλης για το πραγματικά σύγχρονο και προοδευτικό σήμερα. Σημαίνει πως συγκρουόμαστε με το δρόμο που μας έφερε μέχρι εδώ, με την ένταση της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, της ανεργίας, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που δημιουργούν προσφυγικές ροές. Σημαίνει πως κοιτάμε έξω από τον στενό αντιλαϊκό κορσέ της αντιδραστικής ιμπεριαλιστικής ΕΕ.

(...) Εχουμε μπροστά μας μια μεγάλη ευθύνη: Να αποδείξουμε ότι ένα σημαντικό τμήμα της εργατικής τάξης και της νεολαίας δεν αποδέχεται τον μονόδρομο της ΕΕ. Καταδικάζει την αντιδραστική ένωση των μονοπωλίων, το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που αυτή στηρίζει.

Να δείξουμε στους εργαζόμενους όλων των χωρών ότι η πάλη για την αποδέσμευση από την ΕΕ, με την εξουσία και την οικονομία στα χέρια των εργατών, είναι ρεαλιστική, ενισχύεται, δυναμώνει! Από τα χέρια μας και από το χέρι των άλλων λαών της Ευρώπης εξαρτάται εάν θα κυριαρχήσει.

Για να ανοίξει ο δρόμος για το πραγματικά σύγχρονο και προοδευτικό, την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισμού!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κριτήριο της ψήφου οι ανάγκες και τα δικαιώματά μας(1/6/2019)
Πρωτοπόροι αγωνιστές στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»(9/4/2019)
Περί «πλατιάς συστράτευσης...»(22/10/2010)
Η ψήφος τούς φέρνει πιο κοντά...(30/4/2009)
Αγρια κακοποίηση του «ΟΧΙ»(31/5/2005)
Κανένας προοδευτικός δεν ψηφίζει ΠΑΣΟΚ(19/9/1996)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org