Τετάρτη 22 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Κριτήριο για τους εργαζόμενους ποιος θα είναι στο πλευρό τους και την επόμενη μέρα

Την ανάγκη για πιο ισχυρό ΚΚΕ την επόμενη μέρα, γιατί αυτό είναι η δύναμη των εργατών, ανέδειξε στους εργαζόμενους στις προβλήτες εμπορευματοκιβωτίων Ι και ΙΙ του ΟΛΠ (COSCO) η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», κατά τη διάρκεια περιοδείας της χτες το πρωί στο χώρο. Μαζί της ήταν ο Γιώργος Τούσσας, επίσης μέλος της ΚΕ, και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Περάματος και Κερατσινίου - Δραπετσώνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Βασίλης Βατίστας και Γιώργος Καλαμαράς.

Η Δ. Μανωλάκου κάλεσε τους εργαζόμενους να «μετρήσουν» ποιοι ήταν στο πλευρό τους και ποιοι απέναντί τους στους μεγάλους απεργιακούς αγώνες που έδωσαν το προηγούμενο διάστημα για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μόνιμη - σταθερή δουλειά, διεκδικώντας παράλληλα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για να γυρίζουν στα σπίτια τους ζωντανοί και αρτιμελείς, την ένταξή τους στα ΒΑΕ.

Οπως ανέφερε, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα συστρατεύονται στην αντιλαϊκή πολιτική, που για την καπιταλιστική ανάπτυξη και κερδοφορία εντείνει την εκμετάλλευση σε βάρος των εργατών, ανατρέπει κατακτήσεις, εργασιακά δικαιώματα, ποδοπατάει τις ανάγκες τους, συνολικά του λαού, γι' αυτό είναι εχθροί των εργατικών αγώνων.

Τόνισε ότι στην κάλπη κριτήριο για τους εργαζόμενους της COSCO είναι ποιος θα είναι στο πλευρό τους και την επομένη των εκλογών. «Δυνατό ΚΚΕ και ενισχυμένη "Λαϊκή Συσπείρωση" σημαίνει δυνατός λαός, οργάνωση της πάλης και διεκδίκηση για τις σύγχρονες ανάγκες σας. Μη δώσετε συγχωροχάρτι σ' αυτούς που σας εκμεταλλεύονται. Χωρίς εσάς γρανάζι δεν γυρνά. Εσείς είσαστε οι παραγωγοί του πλούτου και έχετε δικαίωμα να διεκδικήσετε να τον απολαμβάνετε».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org