Τρίτη 7 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΑΣΣΟΣ
Δηλώνουμε εξαρτημένοι απ' τα συμφέροντα του λαού

Τη χαώδη διαφορά ανάμεσα στα αστικά κόμματα και το ΚΚΕ ανέδειξε ο Στ. Τάσσος στο χαιρετισμό του.

Οπως τόνισε, τα αστικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ κ.λπ., αλλά και οι εκπρόσωποί τους, δηλωμένοι ή δήθεν ανεξάρτητοι, στους δήμους και τις Περιφέρειες, «ισχυρίζονται ότι τον πλούτο τον παράγουν οι επιχειρηματίες. Εμείς, το ΚΚΕ και η "Λαϊκή Συσπείρωση", αποδεικνύουμε ότι τον πλούτο τον παράγουν οι εργαζόμενοι και τον καπηλεύονται οι επιχειρηματίες.

Ακόμα, ισχυρίζονται ότι η ένταξή μας σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, εγγυάται τα σύνορά μας, την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή μας, και έξω από αυτούς θα απομονωθούμε. Εμείς λέμε ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, που συνεχώς στρατιωτικοποιείται, επεμβαίνουν όπου Γης για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς τους. (...) Τη "σταθερότητα" του ΝΑΤΟ την έχει δοκιμάσει ο ελληνικός λαός, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στην πορεία του Κυπριακού, στις σχέσεις και με την άλλη "σύμμαχο", την Αλβανία».

Αναφέρθηκε εκτενώς στα τεκταινόμενα στην περιοχή, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει αμερικανότερη των Αμερικανών και ΝΑΤΟικότερη του ΝΑΤΟ, ενώ κατήγγειλε την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, που μετέτρεψε τα νησιά του Αιγαίου σε χώρο μαζικού εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών.

Στηλίτευσε τις τοποθετήσεις της απερχόμενης περιφερειάρχη και των άλλων υποψηφίων που στηρίζονται από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι στήριξαν την απάνθρωπη επιλογή της ΕΕ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και ανέπτυξε τη θέση της παράταξης για το Μεταναστευτικό - Προσφυγικό.

Εκτενή αναφορά έκανε στα προβλήματα των νησιών του ΒΑ Αιγαίου και των κατοίκων τους που αφορούν την Παιδεία, την Υγεία, την προστασία από φυσικά φαινόμενα κ.ά., σε προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων, των εργαζομένων, κοινά με αυτά όλου του λαού αλλά οξυμένα λόγω της απόστασης απ' την ηπειρωτική Ελλάδα, στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ και στο αίτημα των κατοίκων να επανέλθει ο μειωμένος ΦΠΑ, όχι μόνο κατά 30% αλλά κατά 50%, και να ισχύει για όλα τα νησιά του Αιγαίου. Να καταργηθεί στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα, στο αίτημα να μειωθούν οι τιμές όλων των εισιτηρίων κατά 50% και για ασφαλείς, τακτικές και φτηνές ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες για όλα τα νησιά.

Καταλήγοντας τόνισε: «Χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από τίτλους ανεξαρτησίας, δηλώνουμε εξαρτημένοι από την επιστήμη και τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Χωρίς να κάνουμε συμφωνίες κορυφής, αλλά συμφωνίες στην κοινωνική βάση, πάνω στα λαϊκά προβλήματα και στη λύση τους σε όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Χωρίς να γίνουμε ιμάντες μεταφοράς της αντιλαϊκής πολιτικής της κεντρικής διοίκησης και της ΕΕ. Θα παλέψουμε μαζί με το λαό και τα λαϊκά στρώματα, όπως έκαναν οι 5 κομμουνιστές δήμαρχοι αλλά και οι κομμουνιστές δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι: Για να μην περάσουν οι αντιλαϊκές πολιτικές. Για άμεσα μέτρα ανακούφισης. Για να διαμορφωθεί η συμμαχία εκείνων των κοινωνικών δυνάμεων που έχουν αντικειμενικό συμφέρον από την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος. Για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές ανατροπές παντού».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ