Τρίτη 7 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΡΙΖΟΣ ΜΑΡΟΥΔΑΣ
Ηρθε η ώρα για ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά

«Ηρθε η ώρα για ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά. Να καταδικάσουμε τους υπεύθυνους, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις που με την πολιτική τους οδηγούν εμάς και τις οικογένειές μας στη φτώχεια και την καταστροφή, προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη των μονοπωλίων», τόνισε στο χαιρετισμό του ο Ρίζος Μαρούδας, υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος, που στην ομιλία του στάθηκε ιδιαίτερα στα χιλιοειπωμένα ψέματα «περί της ΚΑΠ που στηρίζει την αγροτική παραγωγή», σημειώνοντας πως αυτή «αποτελεί το εργαλείο συγκέντρωσης παραγωγής και γης σε λιγότερα χέρια», όχι μόνο δεν απέτρεψε το ξεκλήρισμα, αλλά το επιτάχυνε.

Φέρνοντας στοιχεία όπως ότι το 20% των αγροτών παίρνουν το 70% των επιδοτήσεων, το 80% των αγροτοκτηνοτρόφων παίρνει λιγότερο από 5.000 ευρώ επιδότηση, σημείωσε πως «διαχρονικοί στόχοι της ΚΑΠ είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, η προσαρμογή της αγροτικής παραγωγής στα δεδομένα της αγοράς, όπως αυτή διαμορφώνεται στον ανταγωνισμό με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, η εξασφάλιση φθηνής πρώτης ύλης και υψηλής κερδοφορίας στις βιομηχανίες τροφίμων και το διεθνές εμπόριο».

Απευθύνοντας ιδιαίτερο κάλεσμα σε όλους όσοι συμμετείχαν στα μπλόκα και τις κινητοποιήσεις, τους κάλεσε «να κλείσουν τα αυτιά τους στις κάλπικες υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια», «γιατί την ίδια στιγμή που λένε αυτά, κάνουν πλάτες στις βιομηχανίες, στους εκκοκκιστές, στους εμπόρους να αγοράζουν πάμφθηνα την παραγωγή. Δίνουν 1 δισ. 100 εκατ. ευρώ για αφορολόγητο πετρέλαιο σε εφοπλιστές, βιομηχάνους, ξενοδόχους, ιδιωτικές κλινικές, αεροπορικές εταιρείες, αλλά την ίδια στιγμή ισχυρίζονται ότι οι δημοσιονομικές συνθήκες της χώρας δεν επιτρέπουν να δώσουν αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες.

Τους λέμε ότι δεν μπορούν να παλεύουν ενάντια σε αυτές τις πολιτικές και στις κάλπες να στηρίζουν τα κόμματα που τους οδηγούν στη φτώχεια και τον αφανισμό με τη φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές σε ΕΦΚΑ και ΕΛΓΑ χωρίς αντίκρισμα, τα κάθε είδους χαράτσια».

Και τόνισε πως δυο δρόμοι ανοίγονται μπροστά τους. «Ο ένας είναι ο δρόμος της συγκέντρωσης γης και παραγωγής, που συντελείται στον καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης και προϋποθέτει ακόμη μεγαλύτερο ξεκλήρισμα. Ο άλλος είναι ο δρόμος της εργατικής εξουσίας με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και της γης, με κεντρικό σχεδιασμό που θα αναπτύξει τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες που έχει η Ελλάδα», που «μέσω των παραγωγικών συνεταιρισμών και της κοινωνικοποιημένης βιομηχανίας θα μειώσει το κόστος παραγωγής σε μέσα και εφόδια, θα εξασφαλίσει ικανοποιητικό εισόδημα σε αγρότες και κτηνοτρόφους, φθηνά προϊόντα για τον ελληνικό λαό».

Θύμισε πως το ΚΚΕ είναι το μόνο Κόμμα που στάθηκε στο πλευρό των αγροτών στις κινητοποιήσεις τους, στα μεγαλειώδη μπλόκα, το μόνο που ανέδειξε τα αιτήματά τους με Ερωτήσεις στη Βουλή, αποκάλυψε τους ενόχους, «στήριξε τις μορφές πάλης που το αγροτικό κίνημα αποφάσιζε, όταν τα άλλα κόμματα, περιφερειάρχες, δήμαρχοι δήλωναν αναρμόδιοι στα αιτήματά μας ή εναντιώνονταν στη μορφή πάλης που πιέζει τις κυβερνήσεις όπως είναι τα μπλόκα» και κάλεσε σε ολόπλευρη ενίσχυσή του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέος κύκλος κινητοποιήσεων, με στήσιμο μπλόκων από Δευτέρα(2018-01-20 00:00:00.0)
Η ΝΔ αγωνιά να αποδείξει ότι είναι ικανότερη διαχειρίστρια του καπιταλισμού(2017-11-22 00:00:00.0)
Επιταχύνεται το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς(2016-12-20 00:00:00.0)
Οργανωμένο κίνημα με προοπτική(2016-01-24 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων(2013-11-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ