Τρίτη 7 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΝΙΚΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ
Δυνατά και αποφασιστικά να φτάσει το μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας παντού!

Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, μπροστά στην εκλογική μάχη των επόμενων ημερών, απηύθυνε στο χαιρετισμό της η υποψήφια δήμαρχος Μυτιλήνης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Νίκη Τσιριγώτη, τονίζοντας πως «η σύνθεση του ψηφοδελτίου μας αποτυπώνει αυτήν τη δυνατότητα, αλλά και τη δυναμική που μπορεί να αποκτήσει η κοινή δράση, ο κοινός αγώνας με τους κομμουνιστές και στο δήμο Μυτιλήνης, γιατί πραγματικά πρόκειται για ένα ψηφοδέλτιο νίκης».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη δράση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τα προηγούμενα χρόνια στο δήμο, πάντα με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα, ενώ σημείωσε ότι «απέναντι δεν έχουμε κάποια πρόσωπα υποψήφιων δημάρχων, "ικανά" και "αυτοδημιούργητα" ή "καλά παιδιά". Εχουμε τους υποψήφιους κομμάτων. Των κομμάτων που κυβέρνησαν, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ή αυτών που τώρα κυβερνούν, του ΣΥΡΙΖΑ και έχουν "προίκα" την πολιτική τους».

Κάλεσε τον λεσβιακό λαό να αναλογιστεί αν θέλει δημοτική αρχή που θα υπηρετεί την κυβέρνηση, την ΕΕ, τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, ή δημοτική αρχή που θα δουλεύει μαζί με τον λαό του νησιού, θα τον κινητοποιεί, θα διεκδικεί μαζί του, που θα στηρίξει το λεηλατημένο εισόδημά του μειώνοντας δραστικά τα τέλη καθαριότητας στην κατοικία και την επαγγελματική στέγη για τους αυτοαπασχολούμενους, μειώνοντας τα κάθε είδους χαράτσια, παγώνοντας πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για μικροχρέη στο δήμο. Που θα στηρίξει τους εξαθλιωμένους αγρότες του νησιού, που θα αξιοποιήσει τα ευαγγελιζόμενα πλεονάσματα του δήμου για να στηριχτούν σχολεία, κέντρα πρόληψης, παιδικοί σταθμοί, καταργώντας τα τροφεία για οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, που θα στηρίξει τους εργαζόμενους του δήμου, τους συμβασιούχους, τους εργαζόμενους της καθαριότητας με ελαστικές σχέσεις, τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι», στην κοινωφελή εργασία κ.λπ., τους ανέργους, που θα αγωνιστεί για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης μεταναστών και προσφύγων, απαιτώντας απεγκλωβισμό τους απ' το νησί.

Οπως σημείωσε, οι κομμουνιστές με τους συναγωνιστές και συμπορευόμενους μπορούν να κινητοποιήσουν λαϊκές δυνάμεις στην πάλη για ελεύθερους χώρους, πολιτισμό, στέκια νεολαίας, ενάντια στην παράδοση του φυσικού πλούτου στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, στις ιδιωτικοποιήσεις σε μια σειρά υπηρεσίες του δήμου.

«Για μας - τόνισε - για όλους όσοι συμμετέχουμε στο συνδυασμό της "Λαϊκής Συσπείρωσης" δήμου Μυτιλήνης, αποτελεί τιμή που μας στηρίζει το ΚΚΕ», ενώ απαντώντας στους διάφορους «καλοθελητές» που αντιλαμβανόμενοι την επιρροή των θέσεων και του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», παπαγαλίζουν «ότι τάχα δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να διοικήσουμε γιατί δεν συνεργαζόμαστε. Ε, λοιπόν, τους λέμε ξεκάθαρα. Και θέλουμε και μπορούμε να διοικήσουμε και στο δεύτερο γύρο θα είμαστε και δημοτική αρχή θα γίνουμε. Και με το δήμο Δυτικής Λέσβου θα επιδιώκουμε συνεργασία, στον οποίο επίσης θα ηγείται η "Λαϊκή Συσπείρωση". Και με όλους τους άλλους δήμους θα συνεργαζόμαστε που θα έχουν κομμουνιστές δημάρχους και φιλολαϊκές δημοτικές αρχές. Εχουμε εμπειρία και απτά χειροπιαστά παραδείγματα από τους πέντε δήμους, της Πάτρας, της Πετρούπολης, της Ικαρίας, της Καισαριανής, του Χαϊδαρίου (...) Είμαστε η πιο έμπειρη παράταξη, γιατί εμπειρία δεν είναι η γνώση μεθόδων ξεζουμίσματος των δημοτών από τις διάφορες θέσεις διοίκησης, αλλά οι σταθεροί και συνεπείς αγώνες μέσα και έξω από τα συμβούλια των αγωνιστών που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιό μας. Είμαστε η πιο νεανική παράταξη γιατί έχουμε τεράστια αποθέματα σε ριζοσπαστικές επαναστατικές ιδέες για τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών του λαού και της νεολαίας (...) Είμαστε η απάντηση στο μαύρο των ακροδεξιών φωνών, η απάντηση που δεν μπορεί να δώσει κανένα άλλο ψηφοδέλτιο πέρα από το δικό μας, το κόκκινο, γιατί θα τρίζουν τα κόκαλα των προγόνων μας σε αυτό το νησί με την πλούσια αγωνιστική παράδοση, εάν δεν δοθεί ηχηρή απάντηση σε αυτούς που προσπαθούν να μαυρίζουν τις ψυχές μας με μίσος, ρατσισμό και απανθρωπιά (...) Πάμε δυνατά! Με ψηλά το κεφάλι, με αξιοπρέπεια και ήθος. Θα παλεύουμε αταλάντευτα κι ανυποχώρητα (...) με πείσμα και αποφασιστικότητα, ώστε να μην επιτρέψουμε καμιά ψήφος να πάει χαμένη, να μην αφήσουμε καμιά από τις μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές ανεκμετάλλευτη, να μην υποχωρήσουμε λεπτό από το στόχο μας, να φτάσει το μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας που σαλπίζει η "Λαϊκή Συσπείρωση" παντού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θα τα καταφέρουμε! Γιατί έχουμε διαλέξει μετερίζι, με τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία!(2023-10-17 00:00:00.0)
Ζητά ενημέρωση για τις επαφές του δημάρχου(2021-03-10 00:00:00.0)
Να σταματήσει η Λέσβος να είναι τόπος εγκλωβισμένων(2020-12-11 00:00:00.0)
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στηρίζει την πάλη του λαού για τις ανάγκες του(2019-01-29 00:00:00.0)
Με ισχυρό ΚΚΕ, τα καλύτερα τραγούδια τα γράφουμε στους δρόμους του αγώνα(2014-05-21 00:00:00.0)
Πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των δημοτών από το δήμαρχο(1997-06-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ