Τρίτη 7 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ - ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Τίμησαν τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές

Τριήμερο εκδηλώσεων για τους ήρωες της Πρωτομαγιάς του 1944 συνδιοργάνωσαν οι δύο δήμοι

Ενα τετραήμερο επιτυχημένων εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τους 200 ήρωες κομμουνιστές που εκτελέστηκαν πριν από 75 χρόνια, την Πρωτομαγιά του 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής διοργάνωσαν από κοινού οι δήμοι Καισαριανής και Χαϊδαρίου. Οι εκδηλώσεις που φιλοξενήθηκαν και στις δύο πόλεις, οι οποίες έχουν συνδεθεί με τη θυσία των 200, αγκαλιάστηκαν για μια ακόμα χρονιά από χιλιάδες εργαζόμενους και νεολαίους.

Ξεχώρισαν οι δύο μεγάλες εκδηλώσεις σε Χαϊδάρι και Καισαριανή, με ομιλητές τους δημάρχους και εκ νέου υποψήφιους με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Μιχάλη Σελέκο και Ηλία Σταμέλο αντίστοιχα. Το τετραήμερο πλαισιώθηκε από πολλές ακόμα πρωτοβουλίες, με το Χαϊδάρι να ανοίγει τις εκδηλώσεις με την παράσταση «Συρματένιοι, ξεσυρματένιοι όλοι», που δόθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο δημαρχείο. Το Σάββατο 4/5 πραγματοποιήθηκε στην Καισαριανή αγώνας ανώμαλου δρόμου μέσα στο «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς» προς τιμήν του Ναπολέοντα Σουκατζίδη και η βραδιά ολοκληρώθηκε με συναυλία του Βαγγέλη Κορακάκη.

Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, με τίτλο «Το ποδόσφαιρο στην Αντίσταση», ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε πολιτιστική εκδήλωση στο Χαϊδάρι με την «Αθηναϊκή Κομπανία».

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν χτες Δευτέρα στην Καισαριανή, στο Δημοτικό Στάδιο «Μ. Κρητικόπουλος», όπου 5 θύρες του πήραν τα ονόματα των πέντε Καισαριανιωτών ποδοσφαιριστών και παραγόντων του Εθνικού Αστέρα που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στους κατακτητές το 1940 - 1948, και πιο συγκεκριμένα τα ονόματα των Μανώλη Αλατσιατανού, Νίκου Κεχαγιά, Γιώργου Μουστάκη, Μιχάλη Μεσάδου και Μανώλη Ψούνη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης δόθηκε φιλικός αγώνας ενάντια στο φασισμό ανάμεσα σε παλαίμαχους του Εθνικού Αστέρα και του Απόλλωνα Σμύρνης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ