Τρίτη 7 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ - ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αύριο η κινητοποίηση για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Σε κινητοποίηση προχωρούν αύριο Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και στις δομές Πρόνοιας Αττικής, με συγκέντρωση στις 4 μ.μ. στην Πολυκλινική (Πειραιώς 3) και πορεία στο υπουργείο Υγείας. Η κινητοποίηση οργανώθηκε μετά από πλατιά σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο καιρό, με τη συμμετοχή πολλών Διοικητικών Συμβουλίων Σωματείων και Επιτροπών Αγώνα συμβασιούχων.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών - συμβασιούχων και εργολαβικών συναδέλφων με μόνιμη εργασία και πλήρη δικαιώματα. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, ανάκτηση όλων των απωλειών, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, κανείς κάτω από 751 ευρώ κατώτερο βασικό μισθό. Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος. Ενταξη στα ΒΑΕ όλων όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Λήψη αναγκαίων μέτρων για προστασία της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία, πρόσληψη μόνιμων Γιατρών Εργασίας - Τεχνικών Ασφαλείας. Πλήρη - επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ανάκληση της ιδιωτικοποίησης και συγχώνευσης υπηρεσιών των νοσοκομείων.

ΠΑΜΕ: Κάλεσμα σε ενιαίο αγώνα όλων των εργαζομένων στα νοσοκομεία

Στην κινητοποίηση καλεί και η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενες, εφαρμόζει συνειδητά την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης για χτύπημα της μόνιμης εργασίας και επέκταση της "ελαστικής απασχόλησης", που σημαίνει ανακύκλωση της ανεργίας και δουλειά με ημερομηνία λήξης και μειωμένα δικαιώματα. Θυμίζουμε ότι ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, μαζί με ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, είχε ψηφίσει το 1992 τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, που προέβλεπε και τις ιδιωτικοποιήσεις και την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Δηλαδή, πολύ πριν ξεσπάσει η κρίση, σχεδίαζαν το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας για να εξασφαλίσουν τα επιχειρηματικά κέρδη.

Ακόμη κι αν από το 2019 υλοποιηθεί η κυβερνητική δέσμευση περί 1 πρόσληψης για κάθε 1 αποχώρηση, αυτό πρακτικά σημαίνει διαιώνιση της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης με τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, τις συγχωνεύσεις τμημάτων, τη συνεχιζόμενη εντατικοποίηση για τους υγειονομικούς, αλλά και την ταλαιπωρία και την επισφαλή περίθαλψη για τους ασθενείς.

Ετσι, μόνο αγανάκτηση μπορεί να μας προκαλεί ο σκυλοκαβγάς μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για το ποια είναι η "λιγότερο κακή αναλογία" μεταξύ προσλήψεων και αποχωρήσεων στον δημόσιο τομέα, και ειδικότερα σε Υγεία και Πρόνοια».

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις να μη συμβιβαστούν με τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση. Να μην υποκύψουν στη μοιρολατρία του «τίποτα δεν γίνεται», να μην «τσιμπήσουν» στις ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργούν η κυβέρνηση και οι συνδικαλιστές της. Να συγκροτήσουν Επιτροπές Αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, για να οργανωθεί καλύτερα ο αγώνας για μονιμοποίηση με πλήρη δικαιώματα και για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Καλεί επίσης τους μόνιμους συναδέλφους να στηρίξουν τον αγώνα των συμβασιούχων και εργολαβικών, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι «ακόμα κι αν μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, υπάρχουν πάνω από 20.000 κενές οργανικές θέσεις (και οι πραγματικές ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες!) για να προσληφθούν οι χιλιάδες άνεργοι υγειονομικοί!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η παναττική σύσκεψη συμβασιούχων στην Υγεία(2022-03-11 00:00:00.0)
Παναττική σύσκεψη από σωματεία εργαζομένων σε δημόσια νοσοκομεία(2022-03-10 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις(2019-10-16 00:00:00.0)
Πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων(2019-02-07 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις σήμερα και αύριο(2018-03-29 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις σε «Ευαγγελισμό» και «Γ. Γεννηματάς»(2017-01-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ