Τρίτη 7 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές!

Μαζική και μαχητική συγκέντρωση - απάντηση στα φασιστοειδή που επιτέθηκαν τρεις φορές στο εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ

Ο Τεύκρος Παντελόγλου
Ο Τεύκρος Παντελόγλου
Με μια μαζική και δυναμική συγκέντρωση και πορεία στον Αγιο Στέφανο, πλήθος κόσμου διατράνωσε την αντίθεσή του στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά, με αφορμή τον εμπρησμό του εκλογικού περιπτέρου του ΚΚΕ. Σημειώνεται ότι ο εμπρησμός τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, με εκρηκτικό μηχανισμό, ήταν η τρίτη επίθεση που δέχτηκε το εκλογικό περίπτερο του Κόμματος, κάτι που έχει καταγγείλει η ΚΟΒ Διονύσου - Βορείων Χωριών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι πρόκειται για επιθέσεις «συντονισμένες και καθοδηγούμενες». Οπως ανέφερε στην ανακοίνωση η Οργάνωση του Κόμματος, «είχε προηγηθεί φραστική επίθεση από δύο άτομα σε διερχόμενο αυτοκίνητο, οι οποίοι φώναζαν: "Κομμούνια θα σας λιώσουμε, θα σας κάψουμε"». «Τόσο είναι το μένος τους για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, που δεν άντεχαν να παρακολουθούν από τις τρύπες τους τα μέλη του Κόμματος να ξαναστήνουν το εκλογικό κέντρο, δεν άντεχαν να παρακολουθούν τους οπαδούς και τους φίλους του Κόμματος να συγκεντρώνονται και να συζητούν ενόψει των εκλογών τις προτάσεις του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης"!», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μεγάλα ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι κανένας από τους συνδυασμούς που συμμετέχουν στις τοπικές εκλογές στον Αγιο Στέφανο δεν έχει καταδικάσει ανοιχτά τη φασιστική Χρυσή Αυγή και την εγκληματική της δράση, ενώ αρκούνται σε γενικόλογες καταγγελίες της «βίας από όπου κι αν προέρχεται».


Με την προχτεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην πόλη, λίγες ώρες μετά την εμπρηστική επίθεση, δόθηκε άλλη μια δυναμική απάντηση σε όσους νόμιζαν πως μπορούν να κάμψουν το ηθικό των κομμουνιστών. «Είναι βαθιά νυχτωμένοι αν πιστεύουν ότι θα βάλουν εμπόδια στη δράση μας», σημείωσε ο Τεύκρος Παντελόγλου, υποψήφιος δήμαρχος Διονύσου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Τόνισε ότι η φασιστική συμμορία που δρα στην περιοχή και καθοδηγείται από τη Χρυσή Αυγή πήρε την απάντησή της. Οι εργαζόμενοι του τόπου μας στηρίζουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ σε όλες τις μάχες. Δεν συγκινούνται από τα κροκοδείλια δάκρυα των υπόλοιπων συνδυασμών, που όψιμα αποφάσισαν να καταδικάσουν τις επιθέσεις ενάντια στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «στα ψηφοδέλτια των υπόλοιπων συνδυασμών στο δήμο Διονύσου έχουν διαχυθεί χρυσαυγίτες, γι' αυτό και δεν καταδίκασαν τις δύο προηγούμενες επιθέσεις που δεχτήκαμε. Οι υπόλοιποι συνδυασμοί βλέπουν το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής ως δεξαμενή ψήφων, θα τους ξεσκεπάσουμε!». Ο Τεύκρος Παντελόγλου κάλεσε τους εργαζόμενους, τους νέους, τους ανέργους, τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να ενισχύσουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση», να καταδικάσουν την κυρίαρχη πολιτική με ψήφο στο ΚΚΕ.

Ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους του Αγίου Στεφάνου, με συνθήματα όπως «Σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές, κάτω τα ξερά σας απ' τους κομμουνιστές» και «Φασίστες - ρουφιάνοι των αφεντικών, ξανά θα σας τσακίσει η πάλη των λαών!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ