Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η ανακούφιση των νησιωτών βρίσκεται στην αντίθετη κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Νίσυρο:

«Τη στιγμή που τα λαϊκά στρώματα των νησιών υποφέρουν από την ανεργία, τη φοροεπιδρομή και τη σκληρή επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Που οι εξαντλημένοι, από την καλοκαιρινή περίοδο, ξενοδοχοϋπάλληλοι βρίσκονται τώρα άνεργοι και χωρίς επίδομα.

Που οι συνεχιζόμενες περικοπές στις κρατικές δαπάνες δημιουργούν επικίνδυνες ελλείψεις στην Υγεία και μεγάλα προβλήματα στην Εκπαίδευση.

Που τα περισσότερα νησιά βρίσκονται, για μεγάλο χρονικό διάστημα, αποκλεισμένα από την υπόλοιπη χώρα και το κόστος της μεταφοράς είναι δυσβάστακτο. Ενώ η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη, με την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση μεγάλων αεροδρομίων και λιμανιών.

Που αρκετά νησιά έχουν μετατραπεί σε χώρο διπλού εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών από την απάνθρωπη και επικίνδυνη πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Που στο Αιγαίο περιπολεί, καλεσμένο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, το επικίνδυνο - για τους λαούς και τα κυριαρχικά δικαιώματα - ΝΑΤΟ.

Την ίδια στιγμή και για όλα τα παραπάνω, που καίνε το λαό των νησιών, ο πρωθυπουργός δεν είπε τίποτε ουσιαστικό, αντίθετα, έδωσε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, ενώ η λεγόμενη νησιωτική πολιτική του περιέχει δέσμη μέτρων με νέα "δώρα" για τους εφοπλιστές και τους μεγάλους επιχειρηματίες.

Η αναστολή της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ για ορισμένα νησιά, εκτός του ότι είναι προσωρινή, η κυβέρνηση τη συνδέει με τη συνέχιση της απαράδεκτης κατάστασης του εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών. Αυτή η συσχέτιση είναι απαράδεκτη.

Η δραστική μείωση του ΦΠΑ είναι δίκαιο και αναγκαίο μέτρο και πρέπει να εφαρμοστεί τώρα για όλα τα νησιά, προκειμένου να αμβλυνθούν οι συνέπειες από το πρόβλημα του αυξημένου μεταφορικού κόστους.

Χρειάζεται να ληφθούν επειγόντως μέτρα για την ανακούφιση των κατοίκων των νησιών και την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση της πολιτικής των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και των προηγούμενων.

Το ΚΚΕ διαβεβαιώνει τα λαϊκά στρώματα των νησιών ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την άμεση αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων τους και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. Οτι θα εντείνει τις προσπάθειες, ώστε να δυναμώσει η εργατική - λαϊκή πάλη και αντεπίθεση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και εξουσίας. Για να απεγκλωβιστεί η χώρα από τους επικίνδυνους για το λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τις λυκοσυμμαχίες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ