Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Αγωνιστικές παρεμβάσεις για την Υγεία

...και Θεσσαλονίκη

MotionTeam

...και Θεσσαλονίκη
Μαζική κινητοποίηση εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ανέργων, γυναικών, νέων, στο Νοσοκομείο Καρδίτσας οργάνωσαν, χτες, 26 σωματεία και φορείς του νομού, διεκδικώντας άμεσες λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής, καθώς και ένα αναβαθμισμένο δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας.

Οι κινητοποιήσεις για την Υγεία θα συνεχιστούν στο νομό με αγωνιστική «υποδοχή» του υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο την Τετάρτη 6/3 και με συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της πόλης την Τετάρτη 13/3, στις 6 μ.μ.

Στη διάρκεια της χτεσινής συγκέντρωσης εκπρόσωποι των φορέων συναντήθηκαν με τον διοικητή του νοσοκομείου, στον οποίο επέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Με τις απαντήσεις που έδωσε η διοίκηση προσπάθησε να αποπροσανατολίσει από την πραγματική ρίζα των οξυμένων προβλημάτων, προβάλλοντας τεχνικά και γραφειοκρατικά ζητήματα και συσκοτίζοντας τον πραγματικό υπεύθυνο, την αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων - ΕΕ στην Υγεία, την πολιτική της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης που υπηρετεί πολλαπλά τους στόχους του κεφαλαίου.

Σε ό,τι αφορά τα σημαντικά προβλήματα του νοσοκομείου, με τα οποία έρχονται αντιμέτωπα τα λαϊκά νοικοκυριά του νομού, επιβεβαιώθηκε ότι:

Από τις χτεσινές κινητοποιήσεις σε Καρδίτσα...
Από τις χτεσινές κινητοποιήσεις σε Καρδίτσα...
-- Για την Παιδιατρική κλινική δεν προβλέπεται συνολική και σταθερή λειτουργία με μόνιμο ιατρικό προσωπικό ούτε για τους επόμενους μήνες, παρά μόνο μετακινήσεις γιατρών για το μπάλωμα των ελλείψεων.

-- Για τη Γυναικολογική κλινική, πέρα από την ήδη προκηρυγμένη θέση μόνιμου που καθυστερεί ήδη 9 μήνες, δεν προβλέπονται ούτε άλλες προσλήψεις γιατρών ούτε άμεση επίλυση της έλλειψης θέρμανσης στην αίθουσα τοκετών.

-- Για τις υπόλοιπες θέσεις επικουρικών γιατρών, που αποτελούν σχεδόν το 25% της τρέχουσας δύναμης, δεν υπάρχει σχέδιο μονιμοποίησης με σκοπό και τη μόνιμη ικανοποίηση των αναγκών των ασθενών για υπηρεσίες Υγείας και των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή εργασία.

-- Για τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου έγινε προσπάθεια να καλυφθεί η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για ακόμη μία χρονιά, με τις αντίστοιχες επιπτώσεις στις περικοπές για τις ανάγκες των ασθενών...

Οι φορείς που συμμετείχαν στην κινητοποίηση είναι οι εξής: Οι Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών Καρδίτσας, Ταμασίου, Σέκλιζας (μέλη ΟΓΕ). Η Ενωση Γιατρών ΓΝ - ΚΥ Καρδίτσας. Οι Σύλλογοι Εργαζομένων ΓΝ Καρδίτσας και ΚΥ Καρδίτσας. Τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων, Εργαζομένων Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας, Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η ΕΛΜΕ. Το Εργατικό Κέντρο. Ο Εμπορικός Σύλλογος. Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Καλλίθηρου και Γραμματικού. Τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ, Πολιτικών Υπαλλήλων, ΟΑΕΕ. Οι Σύλλογοι Γονέων Δημ. Σχολείου Καλλίθηρου και Μουσικού Σχολείου. Η Ενωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας. Ο Μορφωτικός Σύλλογος και το Τοπικό Συμβούλιο Καλλίθηρου. Η Ενωση Γυναικών Ελλάδας - Παράρτημα Καρδίτσας (ΕΓΕ) και η Πρωτοβουλία Γυναικών Καρδίτσας.

Κινητοποίηση συνταξιούχων στη Θεσσαλονίκη

Κινητοποίηση μπροστά στα γραφεία της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας πραγματοποίησαν επίσης χτες συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης.

Απαίτησαν δωρεάν υπηρεσίες Υγείας για εργαζόμενους και συνταξιούχους, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, δωρεάν παροχή φαρμάκων σε όσους τα έχουν ανάγκη, κατάργηση της κράτησης 6% για την Υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, άμεση πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού, τεχνικού και λοιπού προσωπικού στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της πόλης.

Σήμερα, Πέμπτη, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στις 11 π.μ. στον 7ο όροφο του ΕΚΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ