Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καλεί σε κινητοποίηση στις 8 Μάρτη

Κινητοποίηση την Παρασκευή 8 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κοραή (στάση μετρό «Πανεπιστήμιο»), οργανώνει με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Η ΟΓΕ στέλνει μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης, σε όλες τις εργαζόμενες και τις άνεργες, στις αυτοαπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου, στις νέες μητέρες και τις φοιτήτριες, στις συνταξιούχους, στις μετανάστριες και πρόσφυγες.

«Σήμερα, στη χαραυγή του 21ου αιώνα, υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες που μπορούν να εξασφαλίσουν μια ζωή όπως αξίζει σε μας και τα παιδιά μας. Υπάρχουν οι δυνατότητες για να έχουμε όλες μια ζωή με μόνιμη και σταθερή εργασία, με ολόπλευρη προστασία της μητρότητας από το κράτος, με ελεύθερο χρόνο που θα τον αξιοποιούμε δημιουργικά και θα μπορούμε να συμμετέχουμε στην κοινωνική δράση», σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

«Οι ανάγκες μας όμως σκοντάφτουν στην πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των αντιλαϊκών περιφερειακών, τοπικών διοικήσεων, που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων κι όχι τις λαϊκές ανάγκες», προσθέτει η ΟΓΕ και απευθύνει το εξής κάλεσμα: «Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, είναι να δυναμώσουμε το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους, να εντείνουμε την πάλη μας για το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας».

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Εκδήλωση για τις εργαζόμενες στην καθαριότητα

Εκδήλωση με θέμα τις εργαζόμενες στην καθαριότητα, τις επιπτώσεις της δουλειάς στον οργανισμό και την υγεία τους αλλά και τη μητρότητα, οργανώνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, την Πέμπτη 7/3, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5Β).

Το Συνδικάτο καλεί τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στους δήμους και την Περιφέρεια να πάρουν μέρος στην εκδήλωση και τη συζήτηση για την οργάνωση του αγώνα γύρω και από αυτά τα ζητήματα.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org