Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Συλλαλητήριο αύριο στα δικαστήρια της Λάρισας

Συλλαλητήριο αγροτοκτηνοτρόφων και εργαζομένων - με τη συμβολική συμμετοχή τρακτέρ - για να καταδικαστεί η ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου οργανώνουν αύριο Παρασκευή στις 10 π.μ., έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ).

Συγκεκριμένα, για αύριο είναι προγραμματισμένες να γίνουν στη Λάρισα δύο δίκες, που καταδεικνύουν πως η εφαρμοζόμενη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι - χέρι με τον αυταρχισμό, την ποινικοποίηση του συνδικαλισμού και των αγώνων.

Η πρώτη δίκη αφορά οκτώ μέλη ΔΣ των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων - ανάμεσά τους οι Ρίζος Μαρούδας, Κ. Τζέλλας, Γ. Τσιούτρας, μέλη της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων - και άλλους δύο αγρότες. Δικάζονται με την κατηγορία ότι παρότρυναν τους αγροτοκτηνοτρόφους της Θεσσαλίας να συμμετάσχουν στο μπλόκο της Νίκαιας που στήθηκε στις 28/1.

Η δεύτερη δίκη αφορά δύο στελέχη του ΠΑΜΕ - τους Τάσο Τσιαπλέ και Βαγγελιώ Λίτσα, πρόεδρο και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λάρισας αντίστοιχα - και οκτώ εργαζόμενους (οι πέντε πρώην) του κέντρου αποκατάστασης «Αρωγή». Μετά από μήνυση της εργοδοσίας, θα καθίσουν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για τις απεργιακές κινητοποιήσεις 29 ημερών που έγιναν στη συγκεκριμένη επιχείρηση το 2015, με κύριο αίτημα την πληρωμή απλήρωτων δεδουλευμένων πολλών μηνών.

Με ανακοινώσεις τους οι Ομοσπονδίες και το ΕΚΛ απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο, για να ακουστεί δυνατά το μήνυμα καταδίκης του κυβερνητικού αυταρχισμού, αλλά και της ακόμα πιο αποφασιστικής συνέχισης των λαϊκών αγώνων.

  • Κάλεσμα στους συνταξιούχους του νομού να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στη Λάρισα απευθύνουν και οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας. Για τη διευκόλυνση της μετακίνησής τους, θα ξεκινήσουν λεωφορεία στις 8.30 π.μ. από το δημαρχείο Βόλου.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ