Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αύριο η εκδήλωση - ημερίδα στην Πάτρα

Στις σημαντικές πρωτοβουλίες που οργανώνει για τα πολύ σοβαρά προβλήματα στο χώρο της Υγείας καλεί όλα τα σωματεία και τους φορείς της πόλης το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Αύριο, Παρασκευή, πραγματοποιεί εκδήλωση - ημερίδα, στις 6 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων στο ισόγειο του ΕΚΠ, ενώ την Τρίτη 5/3 καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την 6η ΥΠΕ, στις 10 π.μ.

Στην αυριανή ημερίδα θα γίνει εισήγηση από το ΕΚΠ, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν μέλη της διοίκησης της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ) και εκπρόσωπος των συνταξιούχων. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από γιατρούς, φυσικοθεραπευτές και εκπρόσωπο του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας.

Η θεματολογία των παρεμβάσεων αφορά, μεταξύ άλλων, στις μεγάλες ελλείψεις σε υλικά και προσωπικό, στο πώς αντιμετωπίζεται η αναπηρία από το εθνικό σύστημα Υγείας, σε ζητήματα πρόληψης, στις συνθήκες εργασίας των γιατρών, στα ζητήματα που αφορούν το φάρμακο, στην έλλειψη μέτρων για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία.

Νέα κινητοποίηση για το Νοσοκομείο Ζακύνθου

Τον αγώνα για να λειτουργήσουν άμεσα η ΜΕΘ και η Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου του νησιού, καθώς και για να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία του ΕΚΑΒ συνεχίζει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου μαζί με σωματεία και φορείς του νησιού.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΕΚΖ, σε συντονισμό με συλλόγους εργαζομένων του Δημοσίου, συλλόγους επαγγελματιών και συλλόγους γονέων, διοργανώνει μηχανοκίνητο συλλαλητήριο το Σάββατο 2 Μάρτη στην πόλη και στα χωριά της Ζακύνθου, με συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο γήπεδο Ζακυνθίων Ολυμπιονικών.

Παράλληλα, συγκεντρώνονται υπογραφές με κείμενο αιτημάτων, το οποίο θα επιδοθεί στον υπουργό Υγείας και στα κόμματα της Βουλής, πλην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org