Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία σήμερα στην Ενέργεια

Σε απεργία κατεβαίνουν σήμερα Πέμπτη οι εργαζόμενοι στην Ενέργεια, με απόφαση της Ομοσπονδίας του κλάδου, ενώ αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο για τον «Ιδιοκτησιακό διαχωρισμό δικτύων διανομής φυσικού αερίου».

Το Σωματείο Εργαζομένων Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 9 π.μ. έξω από τα γραφεία της ΔΕΠΑ. Οπως καταγγέλλει, το κυβερνητικό νομοσχέδιο προωθεί νέο διαχωρισμό της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ), ώστε να διευκολυνθεί η περαιτέρω πώλησή της που «προωθείται στα πλαίσια της "πολιτικής απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας" και ενοποίησης της ευρωπαϊκής αγοράς, που διαχρονικά έφερε χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων και "εργολαβοποίηση" στα ύψη, παράλληλα με τεράστιες αυξήσεις τιμών για το λαϊκό νοικοκυριό».

Το Σωματείο διεκδικεί: «Καμία ιδιωτικοποίηση στον κλάδο της Ενέργειας. Αποκλειστικά δημόσιο κρατικό φορέα Ενέργειας με τις επιχειρήσεις να λειτουργούν προς όφελος του λαού. Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που δουλεύουν μέσω εργολάβου. Κατάργηση των εργολαβιών. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και του ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο για οικιακή χρήση».

Κάλεσμα στην απεργία και τη συγκέντρωση απευθύνει και το Σωματείο Εργαζομένων ΣΕΦΑ - ΔΕΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ