Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Διαμαρτυρία για το θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα»

Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο δημαρχείο Τρικάλων οργάνωσε χτες ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων, διαμαρτυρόμενος για τον άδικο χαμό του Σωτήρη Μπραχάλα, υπαλλήλου της γεωπονικής υπηρεσίας του δήμου Τρικκαίων, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα προχτές την ώρα της δουλειάς. Συγκεκριμένα, κατά την κοπή κλαδιών δέντρων στο χωριό Ρίζωμα, το κοπτικό μηχάνημα που χειριζόταν ήρθε σε επαφή με καλώδιο της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να πάθει ηλεκτροπληξία και να καταλήξει λίγο αργότερα στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Με τη χτεσινή κινητοποίησή τους οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν τη λήψη και εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας και προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Στην παρέμβασή του στη συγκέντρωση, ο Αχ. Τσιαφίτσας, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου και στέλεχος του ΠΑΜΕ, τόνισε ότι η ραγδαία αύξηση των θανάτων στην καθαριότητα των δήμων δεν είναι τυχαία, όπως θέλουν να την παρουσιάσουν κυβέρνηση και δημοτικές αρχές. Αιτία, υπογράμμισε, είναι η εντατικοποίηση της εργασίας, τα κακοσυντηρημένα οχήματα, η ανύπαρκτη εκπαίδευση του προσωπικού, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η 24ωρη λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας, η έλλειψη ατομικών μέσων υγιεινής και ασφάλειας, η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των δημάρχων, που βλέπουν ως «κόστος» την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ