Σάββατο 2 Φλεβάρη 2019 - Κυριακή 3 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΕΒΡΟΣ
«Ομορφες πόλεις» είναι αυτές με δημοτικές αρχές στο πλάι των εργαζομένων

Παρουσιάστηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα

Ο Κώστας Ζαλουφλής
Ο Κώστας Ζαλουφλής
Με μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού της περιοχής πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες οι εκδηλώσεις παρουσίασης των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα.

Την Κυριακή 27/1 στην Αλεξανδρούπολη, σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο ξενοδοχείο «Grecotel», παρουσιάστηκαν μέρος του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το δήμο Αλεξανδρούπολης καθώς και μέρος του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Ν. Εβρου για την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης (ΑΜ-Θ).

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Οχι σε δημοτικές αρχές που καλοδέχονται τις αμερικανικές βάσεις

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Σάββας Δευτεραίος, μέλος της ΤΕ Εβρου του Κόμματος και υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. Οπως είπε, «για μας ωραία πόλη είναι πρώτα απ' όλα οι άνθρωποι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Για μας όμορφη πόλη είναι αυτή που έχει ευτυχισμένους ανθρώπους, με εργασία με μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους. Για μας αναγκαίος είναι ο αγώνας, η διεκδίκηση αύξησης της κρατικής χρηματοδότησης, ο αγώνας για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στους δήμους. Για μας όμορφη πόλη είναι η πόλη στην οποία οι δημότες της ξέρουν πως η δημοτική αρχή βρίσκεται μαζί τους και αντιτάσσεται στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας. Ωραία πόλη, όμορφη πόλη είναι αυτή που η δημοτική αρχή εξασφαλίζει ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στις παραλίες (θυμηθείτε το κόστος εισιτηρίου στη δημοτική πλαζ και σκεφτείτε ότι ακόμη και η παραλία του "Εγνατία" στερείται ουσιαστικά ικανοποιητική πρόσβαση). Για μας, ωραία πόλη δεν είναι αυτή που η δημοτική αρχή ξεπουλά πάνω από 500 στρέμματα σε ολλανδικών συμφερόντων εταιρεία για υδροπονική καλλιέργεια αντί με χαμηλή μίσθωση να τα εκχωρήσει σε φτωχούς αγρότες για να αξιοποιήσουν την ακριβοπληρωμένη γεωθερμία. Ούτε όμορφη ούτε ωραία είναι η πόλη που καλοδέχεται αμερικανικές βάσεις ή, ακόμη περισσότερο, που καλεί, προτρέπει τους Αμερικανούς να μεταφέρουν τη βάση του Ιντσιρλίκ (πυρηνικά) στην περιοχή, στον δήμο Αλεξανδρούπολης. Καμιά από τις υπάρχουσες και νεοσύστατες παρατάξεις δεν έχει εναντιωθεί σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Από την άλλη μεριά, η "Λαϊκή Συσπείρωση" χαρακτήρισε ξεκάθαρα τον δήμαρχο ντίλερ των Αμερικανών.

Ο Σάββας Δευτεραίος
Ο Σάββας Δευτεραίος
Εμείς λοιπόν καλούμε το λαό να απαντήσει άφοβα, τολμηρά και δυναμικά: Τι δήμαρχο θέλουμε; Δήμαρχο - υπηρέτη που θα διαχειρίζεται τις εντολές της κυβέρνησης, της ΕΕ, των επιχειρηματικών συμφερόντων ή δήμαρχο που μαζί με τον εργαζόμενο λαό θα διεκδικεί λύσεις;

Οι υπόλοιποι συνδυασμοί έχουν δείξει το πρόσωπό τους όσες μάσκες και αν φορέσουν».

Στην Ορεστιάδα

Σε ιδιαίτερα ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28/1, σε ξενοδοχείο της Ορεστιάδας, η εκδήλωση της ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ, όπου παρουσιάστηκαν οι θέσεις του Κόμματος για την Τοπική Διοίκηση και τις εξελίξεις και ανακοινώθηκαν και οι πρώτοι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το δήμο Ορεστιάδας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο υποψήφιος δήμαρχος Ορεστιάδας Κώστας Ζαλουφλής, ο οποίος κάλεσε εργαζόμενους και αγρότες να συστρατευθούν με το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ώστε, όπως είπε, «να μπορούμε από καλύτερες θέσεις να αντιπαλέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική που έχει επιβληθεί από τις προηγούμενες και τη σημερινή κυβέρνηση, από τα μνημόνια και τις εντολές της ΕΕ. Αυτά έχουν επίδραση και στους δήμους, αφού τους περιορίζει πάρα πολύ στη χρηματοδότηση και στις προσλήψεις, ενώ, την ίδια ώρα, τους οδηγεί στην αύξηση ανταποδοτικών τελών. Εμείς θέλουμε να αντιπαλέψουμε αυτήν την πολιτική (...) Θέλουμε να αποτελέσουν οι δήμοι και οι Περιφέρειες ένα μέτωπο πάλης ενάντια σε όλα αυτά...».

Ο λαός ενισχύοντας το ΚΚΕ θα βρει συμπαραστάτη στην πάλη του

Ο Δημήτρης Παπατολίδης
Ο Δημήτρης Παπατολίδης
Στην ομιλία του τόσο στην Αλεξανδρούπολη όσο και στην Ορεστιάδα, ο Δημήτρης Παπατολίδης κάλεσε το λαό να κάνει παντού ένα αποφασιστικό βήμα, στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, στις βουλευτικές, στις ευρωεκλογές, στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Περιφέρεια και δήμους. Γιατί η στάση του ΚΚΕ είναι στάση σταθερής στήριξης του λαού. Οπως είπε, «σήμερα χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ και "Λαϊκή Συσπείρωση" για να αποκτήσει μεγαλύτερη δύναμη το εργατικό και λαϊκό κίνημα, γιατί είναι φανερό πως μοναδική αντιπολίτευση που υπάρχει μέσα κι έξω από τη Βουλή, στους δήμους και την Περιφέρεια, είναι οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ, που σταθερά υπερασπίζονται τα συμφέροντα του λαού μας και δεν τους βάζουν στο χέρι».

Αναφέρθηκε στη στάση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θυμίζοντας ότι «καταψήφισε στην Περιφέρεια το νέο αναπτυξιακό πλάνο που από κοινού υποστηρίζουν κυβέρνηση και ΝΔ, και προσδιορίζει ως στρατηγικούς στόχους της Περιφέρειας τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου για μετατροπή της περιοχής σε συνδυασμένο κόμβο μεταφορών και Ενέργειας με στήριξη και χρηματοδότηση των έργων που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, χωρίς να μπαίνουν πουθενά σε αυτό ως προτεραιότητα οι ανάγκες για αντισεισμική θωράκιση, για τα κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή, συνολικά οι λαϊκές ανάγκες».

Αλεξανδρούπολη
Αλεξανδρούπολη
Σημείωσε ότι «οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να κάνουν κριτήριο και τις αντιλαϊκές, διεθνείς συμφωνίες που υπάρχουν, όπως είναι η συμφωνία για την ΠΓΔΜ, η οποία προωθεί τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή, και αφήνει εσκεμμένα ανοιχτά ορισμένα ζητήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον, ακόμα και για την ανάδειξη μειονοτικών ζητημάτων αλλά και για την αμφισβήτηση συνόρων (...) Από την άλλη, θα πρέπει να καταδικαστεί και ο εθνικισμός, που δεν είναι απάντηση σε αυτήν την πολιτική. Ο εθνικισμός που κάνει "γαργάρα" το ρόλο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή, και ο οποίος, στην ουσία, συμβάλλει και ρίχνει νερό στην πολιτική της αλλαγής συνόρων».

Και κατέληξε: «Εμείς καλούμε το λαό να στρατευτεί μαζί μας, για να μπορέσει να αξιοποιήσει τα μεγάλα πλεονεκτήματα της περιοχής, τον τεράστιο φυσικό και ορυκτό πλούτο, την ικανότητα του κόσμου να δουλέψει, να δει ποιος βρίσκεται πίσω από το κλείσιμο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και την καταστροφή της τευτλοκαλλιέργειας, πίσω από τις εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, και να στηρίξει το ΚΚΕ, τη μόνη συνεπή μαχητική δύναμη που αντιπάλεψε αυτά τα μέτρα. Ο λαός ξέρει ότι την επόμενη μέρα, ψηφίζοντας ΚΚΕ, θα βρει συμπαραστάτη δίπλα του, σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, και θα έχει μία ενισχυμένη δύναμη, η οποία μπορεί να βάλει φρένο και να ανοίξει το δρόμο για την ανατροπή».


Ορεστιάδα
Ορεστιάδα
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δραστηριότητα για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές(26/1/2019)
Ενίσχυση του ΚΚΕ κόντρα στην ηττοπάθεια και τις νέες αυταπάτες(18/4/2014)
Τα ψηφοδέλτιά μας δηλώνουν την πίστη μας στο λαϊκό κίνημα(18/4/2014)
Εκδήλωση παρουσίασης των ψηφοδελτίων της σε Αττική και Αθήνα(12/4/2014)
Να κοπεί ο ομφάλιος λώρος με τα κόμματα της πλουτοκρατίας(5/11/2010)
Ανήθικες μέθοδοι εκβιασμού υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»(29/9/2010)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org