Πέμπτη 31 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Πες μου ποιος σε παινεύει για να σου πω τι λάθη έκανες»

Πέντε μέρες μετά την κύρωση από τη Βουλή της συμφωνίας των Πρεσπών, ο πρωθυπουργός, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, τη Δευτέρα, ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού με την ενεργοποίηση του μνημονιακού νόμου Βρούτση.

Η αλληλουχία των γεγονότων, η «επιστημονική» στρεψοδικία και οι επικοινωνιακές... καταιγίδες, στις οποίες διακρίνεται η κυβέρνηση, δεν μπορούν ούτε να θολώσουν ούτε να κρύψουν τους πραγματικούς σχεδιασμούς και πολύ περισσότερο τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς στόχους που προωθούνται από Τσίπρα και Ζάεφ, οι οποίοι έχουν εξελιχθεί στους πλέον υπάκουους εντολοδόχους ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ.

Η επίσπευση της κύρωσης από τη Βουλή της ΝΑΤΟικής συμφωνίας των Πρεσπών, σε συνδυασμό με τις ποδοσφαιρικού τύπου ανακατατάξεις μεταξύ των κομμάτων του αστισμού, σηματοδοτεί την επόμενη φάση του πολιτικού συστήματος και αποκαλύπτει τακτικές και κατευθύνσεις.

Από τη θεωρία των «δύο άκρων» που λάνσαρε ο Σαμαράς, περάσαμε στην ανιστόρητη και εξαιρετικά επικίνδυνη τακτική του τσουβαλιάσματος όσων αντιτίθενται στη συμφωνία. Η κυβέρνηση Τσίπρα, θέλοντας και τυπικά να καταλάβει τον κεντροαριστερό χώρο, υποχρεώνεται να ξαναστήσει και να ακολουθήσει πανηγυρικά τα παλιά - γνωστά ιδεολογήματα, τα οποία όσο πλησιάζουμε στις εκλογές όλο και πιο πολύ θα λανσάρονται με φρέσκο, τάχα αριστερό, περιτύλιγμα.

Οι αναφορές από το βήμα της Βουλής και η «ΣΥΡΙΖΑίικη» αρθρογραφία των τελευταίων ημερών χτίζουν το νέο ιδεολόγημα. Τι ακούσαμε και διαβάσαμε με περισπούδαστο, μάλιστα, ύφος; Οτι όποιος αντιτίθεται στη συμφωνία των Πρεσπών, μεταξύ αυτών και το ΚΚΕ, συντάσσεται με τα επιχειρήματα της ΝΔ και των πιο σκοτεινών εθνικιστικών κύκλων.

Και για να λειτουργήσει - κατά τους σχεδιασμούς τους - περισσότερο αυτό το ιδεολόγημα, προσέτρεξαν με τον πιο διαστρεβλωτικό τρόπο στον Λένιν, στην αυτοδιάθεση, στον διεθνισμό και τη φιλία και συνεργασία των λαών. Οποία στρεψοδικία και λαθροχειρία.

Οι επιλεκτικές και διαστρεβλωμένες επικλήσεις και αναφορές, όμως, όχι μόνο δεν κουκουλώνουν την πραγματικότητα, αλλά αντίθετα αποκαλύπτουν περισσότερο τον ρόλο τους και τη στόχευσή τους. Ο επαναστάτης Λένιν έλεγε και το εξής: «Πες μου ποιος σε παινεύει για να σου πω τι λάθη έκανες». Τα εγκώμια και τα συγχαρητήρια των πιο αντιδραστικών ιμπεριαλιστικών κέντρων στον Τσίπρα για την επικύρωση της συμφωνίας αποτελούν περίτρανη απόδειξη για το ποιοι ωφελούνται και τι, τελικά, υπηρετεί η συμφωνία.

Και, εν προκειμένω, αυτό που υπηρετείται είναι το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ. Οχι οι λαοί της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, για τους οποίους μόνο δεινά προοιωνίζεται ο νέος επερχόμενος γύρος διαιρετικών πολιτικών, στα πολύπαθα Βαλκάνια.

Το ΝΑΤΟ, ο πολεμικός βραχίονας των ιμπεριαλιστών, μόνο παράγοντας σταθερότητας δεν είναι. Και αυτό δεν είναι πολιτική εκτίμηση. Είναι αποδεδειγμένη και βιωμένη πρόσφατη ιστορία, που δεν χωρά καμιά αμφισβήτηση.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, μετά τη ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου και τη μετατροπή των νησιών του σε αποθήκες απελπισμένων και σε τείχος προστασίας του αναπτυγμένου Βορρά, δένει ακόμα περισσότερο τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς. Και αυτή η πραγματικότητα, δυστυχώς, δεν μπορεί να... διαβαστεί με άλλο τρόπο.

Το άρθρο αναδημοσιεύεται από την εφημερίδα «Τα Νέα», 30/1/2019


Αγλαΐα ΚΥΡΙΤΣΗ
Δημοσιογράφος, περιφερειακή σύμβουλος Βορείου Αιγαίου και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στο Βόρειο Αιγαίο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ