Πέμπτη 31 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
«Ομορφες» είναι οι πόλεις με εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα

Στο Μέγαρο του ΟΤΕ περιόδευσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής

Ο Γ. Πρωτούλης
Ο Γ. Πρωτούλης
Περιοδεία στο Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι πραγματοποίησε χτες ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Περνώντας από γραφείο σε γραφείο και συζητώντας με τους εκατοντάδες νέους εργαζόμενους του Ομίλου, άκουσε τα προβλήματά τους, με ένα από τα κυριότερα να είναι η εντατικοποίηση. «Εχουμε φτάσει στα όριά μας. Ο φόρτος δουλειάς είναι τεράστιος για να χωρέσει στο 8ωρο. Μας φορτώνουν συνεχώς με καινούργια αντικείμενα, ενώ θα μπορούσαν να προσλάβουν περισσότερους εργαζόμενους», ανέφεραν πολλοί από τους εργαζόμενους. Αλλοι στάθηκαν στην πληθώρα των εργασιακών σχέσεων, στο γεγονός ότι μπορεί στο ίδιο γραφείο να εκτελούν τα ίδια καθήκοντα εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων, άλλοι μόνιμοι, άλλοι με σύμβαση ή σπουδαστές που κάνουν πρακτική κ.ο.κ.

Ο Γ. Πρωτούλης ανέδειξε ότι όλα τα παραπάνω, μαζί και με τα μέτρα της κυβέρνησης, που δίνει όπλα στην εργοδοσία για να ξεσαλώνει στους χώρους δουλειάς, συμβάλουν στην ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, γιατί μόνο έτσι μεγαλώνει η κερδοφορία. Οπως είπε, αυτό το υψηλά ειδικευμένο εργατικό δυναμικό, νέων ηλικιών και πάμφθηνο, με κουτσουρεμένα δικαιώματα, δίνει τα ρεκόρ κερδοφορίας μέσα στην κρίση για το συγκεκριμένο μονοπώλιο, όπως συμβαίνει και σε άλλες μεγάλες επιχειρήσεις.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να κάνουν κριτήριο ψήφου και στάσης την κοροϊδία που εισπράττουν από την κυβέρνηση γύρω από τα Εργασιακά. Αναφέρθηκε π.χ. στη φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ για τα ψίχουλα «αύξησης» στον κατώτατο μισθό, μέσα από την εφαρμογή του μνημονιακού νόμου που βάζει στο γύψο τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ενώ προεκλογικά υποσχόταν ότι θα τον επαναφέρει στα 751 ευρώ, ως ελάχιστο για να επανέλθουν οι Συλλογικές Συμβάσεις. «Γι' αυτό η κυβέρνηση δεν μπορεί να πανηγυρίζει», σχολίασε, σημειώνοντας ότι στόχος της - όπως και της ΝΔ - είναι να παραμένουν στον πάτο οι απαιτήσεις των εργαζομένων, γι' αυτό χαρακτηρίζουν «παθογένειες» τις κατακτήσεις που ξήλωσαν με τα μνημόνια. Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση «αποθρασύνεται, γιατί παραμένουν σε χαμηλό επίπεδο η οργάνωση και η πάλη των εργαζομένων, επομένως αυτό είναι που πρέπει να αλλάξει, να δυναμώσει η οργανωμένη πάλη και διεκδίκηση, με ριζοσπαστικούς στόχους και αιτήματα πραγματικά ανατρεπτικά. Σε αυτό θα βοηθήσει και η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού».

Θύμισε ότι από πέρυσι η Αττική έχει θρηνήσει πάνω από 130 νεκρούς λόγω της απουσίας έργων υποδομής για την αντιμετώπιση των φυσικών φαινομένων, λέγοντας ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα των πλεονασμάτων και των υπερπλεονασμάτων της κυβέρνησης: «Να μη γίνονται έργα για τις λαϊκές ανάγκες και να ρημάζουν τα ήδη υπάρχοντα, είναι πολιτική επιλογή να ζούμε σε μια πόλη ανοχύρωτη».

Τόνισε επίσης ότι «όμορφες πόλεις, όπως θα ακούμε να λένε τους επόμενους μήνες συνέχεια οι υποψήφιοι για τις τοπικές εκλογές, είναι αυτές που έχουν εργαζόμενους με δικαιώματα. Με νέους που δεν είναι άνεργοι, με εργαζόμενους που γυρνούν ασφαλείς στο σπίτι τους, χωρίς εργατικά "ατυχήματα", με μισθούς που μπορούν να ζήσουν τον εαυτό τους και να κάνουν οικογένεια. Χωρίς αυτά, με χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία και τη μισοδουλειά, στην άγρια εκμετάλλευση, τι "ομορφιά" να υπάρχει;».

Κάλεσε τους εργαζόμενους να μη συμβιβάζονται με τη σημερινή μιζέρια. «Εχει έρθει η ώρα να κάνουμε μια επιλογή πρωτοπόρα, πραγματικά καινοτόμα, αφού όλα τα άλλα δοκιμάστηκαν. Να δοκιμάσει ο λαός τη δύναμη του ΚΚΕ, τη δική του δύναμη, με τη συμμετοχή και τη δράση του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ