Πέμπτη 31 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΡΟΥΜΑΝ
Η τρομοκρατία της κυβέρνησης δεν θα περάσει!

Νέα αναβολή για τις 19 Ιούνη

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στα Δικαστήρια
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στα Δικαστήρια
Για τις 19 Ιούνη 2019 αναβλήθηκε η δίκη των δύο φοιτητών που διώκονται με ανυπόστατες και αναληθείς κατηγορίες για τη συμμετοχή τους στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στις 16 Απρίλη του 2018. Θυμίζουμε ότι με παρέμβαση «άνωθεν» το συλλαλητήριο ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία και τη συμμετοχή της κυβέρνησης στα επικίνδυνα σχέδια στην περιοχή αντιμετωπίστηκε με άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ, επειδή διαδηλωτές προσπάθησαν να αποκαθηλώσουν συμβολικά τον ανδριάντα του μακελάρη Προέδρου των ΗΠΑ, Χ. Τρούμαν.

Χτες το πρωί, μέρα που ήταν προγραμματισμένη η εξ αναβολής δίκη, για μία ακόμα φορά οι δύο φοιτητές είχαν στο πλευρό τους συμφοιτητές τους, εκπροσώπους σωματείων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων που συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο 7 των Δικαστηρίων για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους. Παράλληλα, την αλληλεγγύη τους εκφράζουν με ψηφίσματά τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ΗΜΜΥ, Αρχιτεκτόνων, Χημικών Μηχανικών, Μεταλλειολόγων και Νέων Εστιών ΕΜΠ, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Φιλοσοφικής, Νηπιαγωγών, Δασκάλων, Φυσικού, Βιολογικού, Πολιτικού, Οικονομικού, Νομικής, Τουρκικών Σπουδών, Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, ΣΕΤ ΠΑΔΑ και ΣΕΥΠ.

Μετά την ανακοίνωση ότι η δίκη πήρε αναβολή, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ο Κ. Θεοδωρόπουλος, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικού Αθήνας, σημείωσε πως «η μαζική μας παρουσία σήμερα εδώ καθώς και οι εκατοντάδες αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων και οι δράσεις συλλόγων και σωματείων όλο το προηγούμενο διάστημα αποδεικνύουν ότι είμαστε αποφασισμένοι, ότι η τρομοκρατία της κυβέρνησης δεν πρόκειται να περάσει. Ανανεώνουμε το αγωνιστικό μας ραντεβού για τις 19 Ιουνίου, με περισσότερες αποφάσεις σωματείων και φοιτητικών συλλόγων, και μέχρι τότε στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συμφοιτητές μας, πρωτοστατώντας μέσα και έξω από τις σχολές και τους χώρους δουλειάς στον αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση και στη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς», εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη στους αγωνιστές αγρότες που διώκονται, με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν το σύνθημα «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ