Πέμπτη 31 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
Με Κύπρο στα σχήματα ευρωατλαντικής κοπής

Συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, ο υπουργός Αμυνας Ευ. Αποστολάκης, επισκέφτηκε την Κύπρο, όπου συναντήθηκε με τον Κύπριο ομόλογό του Σ. Αγγελίδη, όπως και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη.

Κατά τις διμερείς επαφές με τον ομόλογό του, ο Ευ. Αποστολάκης σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «οι ερευνητικές δραστηριότητες της Κύπρου για ενεργειακά αποθέματα, στην ΑΟΖ, διασφαλίζονται απόλυτα από το Διεθνές Δίκαιο», ότι «οι τουρκικές προκλήσεις αντιμετωπίζονται με αποφασιστικότητα και στρατηγική ψυχραιμία στη βάση της διεθνούς νομιμότητας» και ότι «είναι αναγκαία η διατήρηση και επαύξηση της δημιουργηθείσας δυναμικής στα τριμερή σχήματα αμυντικής συνεργασίας στα οποία συμμετέχουν η Ελλάδα και η Κύπρος».

Σχήματα όλα που έχουν τις ευλογίες ΗΠΑ και ΝΑΤΟ προς εμπέδωση της ευρωατλαντικής τάξης και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, όπου συγκρούονται ιμπεριαλιστικά κέντρα για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων διαμετακόμισης.

Ο Ευ. Αποστολάκης μετέβη και στην έδρα της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα, όπου απευθυνόμενος στο προσωπικό είπε ότι «το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και η ενεργή στρατιωτική διπλωματία συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ