Τρίτη 6 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Νέα ισραηλινή επιδρομή

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--

Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν προχτές το πρωί στα γραφεία του κυβερνείου των Παλαιστινίων για την Α. Ιερουσαλήμ, στην πόλη αλ Ραμ της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, με πρόσχημα «έρευνα» πάνω σε πληροφορίες που αφορούσαν την πώληση γης.

Η τρομοκρατική επιδρομή των Ισραηλινών, κατά την οποία κατάσχεσαν «διάφορα υλικά και έγγραφα», έγινε λίγες μέρες μετά την απαγωγή του (πρόσφατα διορισθέντος από τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς) Παλαιστίνιου διοικητή της Α. Ιερουσαλήμ Αντα Γκάιτ, που κρατήθηκε για δύο μέρες. Ο Παλαιστίνιος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιουσούφ Μαχμούντ χαρακτήρισε την ισραηλινή ενέργεια «επικίνδυνη κλιμάκωση της κατοχής και κατάφωρη παραβίαση των διεθνών νόμων και συμφωνιών».

Εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων «εσωτερικής ασφάλειας» Σιν Μπετ υποστήριξε ότι η έρευνα αφορούσε «παράνομες δραστηριότητες στην Ιερουσαλήμ» εκ μέρους της Παλαιστινιακής Αρχής, προσθέτοντας ότι θεωρεί «παράνομες» όλες τις δραστηριότητες της Παλαιστινιακής Αρχής στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ.

Τέλος, την Κυριακή εκπρόσωποι καθολικών χριστιανών στην Ιερουσαλήμ ζήτησαν να ανακληθεί ο ρατσιστικός νόμος που ψηφίστηκε από την ισραηλινή Βουλή τον περασμένο Ιούλη και ορίζει το Ισραήλ «εβραϊκό έθνος - κράτος», παραβιάζοντας βασικά δικαιώματα αλλόθρησκων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ