Τρίτη 6 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Σφοδρές συγκρούσεις στρατού - τζιχαντιστών

ΚΑΪΡΟ.--

Νερό στο μύλο των επιχειρήσεων του αιγυπτιακού στρατού στη Χερσόνησο του Σινά σε βάρος τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» έριξε η φονική επίθεση που εξαπέλυσαν την Παρασκευή ένοπλοι τζιχαντιστές σε βάρος χριστιανών κοπτών σε μοναστήρι στην έρημο της Μίνια στην Αίγυπτο, με αποτέλεσμα 7 νεκρούς και 19 τραυματίες.

Αιγύπτιοι αξιωματικοί ανακοίνωσαν ότι μέσα στο τελευταίο 24ωρο σε σφοδρές συγκρούσεις με τζιχαντιστές σκότωσαν τουλάχιστον 19 «ύποπτους τρομοκράτες» σε έρημο δυτικά της πόλης Μίνια. Δημοσιοποίησαν φωτογραφίες με σορούς των ενόπλων και μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών που κατάσχεσαν μετά τις συγκρούσεις.

Νωρίτερα, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Σίσι, μιλώντας στο Παγκόσμιο Φόρουμ Νεολαίας που πραγματοποιήθηκε στο Σαρμ ελ Σέιχ, υποστήριξε ότι στη χώρα του δεν γίνονται θρησκευτικές διακρίσεις λέγοντας: «Δεν λέμε "αυτός είναι μουσουλμάνος και αυτός είναι χριστιανός". Λέμε ότι είμαστε Αιγύπτιοι». Ο ίδιος καταδίκασε την επίθεση στο μοναστήρι της Μίνια, λέγοντας ότι «έπληξε τις καρδιές όλων των Αιγυπτίων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ