Τρίτη 6 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Νεκροί από πλημμύρες στη Σικελία

ΡΩΜΗ.--

Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν τις τελευταίες μέρες στη Σικελία, που μετρά σημαντικές πληγές από πλημμύρες και ένα κύμα σφοδρής κακοκαιρίας. Στο Παλέρμο, πρωτεύουσα του νησιού, ξεκληρίστηκε μια ολόκληρη οικογένεια, αφού εννιά μέλη της χάθηκαν ενώ βρίσκονταν σε σπίτι που αργότερα έγινε γνωστό ότι ήταν χτισμένο χωρίς άδεια. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, οι πόρτες του σπιτιού έσπασαν και το νερό το πλημμύρισε φτάνοντας έως το ταβάνι, όταν υπερχείλισε ένα κοντινό ποτάμι. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και τρία παιδιά, ηλικίας 1, 3 και 15 ετών.

Ακόμα, 3 άτομα σκοτώθηκαν όταν εγκλωβίστηκαν σε οχήματα που παρασύρθηκαν από ορμητικά νερά. Την προηγούμενη βδομάδα, πάνω από 10 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί επίσης μετά από σφοδρή κακοκαιρία, σε επαρχίες του βορρά, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο τα ανεπαρκή μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Η ιταλική Πολιτική Προστασία χαρακτήρισε το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα «μια από τις πιο περίπλοκες μετεωρολογικές καταστάσεις των τελευταίων εξήντα ετών».

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, μετά από ώρες έληξε τελικά η υπόθεση ομηρίας σε ταχυδρομείο της πόλης Ρέτζιο Εμίλια στο βορρά. Πρωταγωνιστής ήταν ο γνωστός ως άνθρωπος της μαφίας Φραντσέσκο Αμάτο, που κρατούσε ομήρους εργαζόμενους υποκαταστήματος των Ιταλικών Ταχυδρομείων. Ζητούσε να δει τον υπουργό Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, διαμαρτυρόμενος για την πρόσφατη καταδίκη του σε 19 χρόνια κάθειρξης για μαφιόζικη δράση. Μεταξύ άλλων, ο Αμάτο εμφανιζόταν να θέλει «να πληροφορήσει τον υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι για τη ριζοσπαστικοποίηση ισλαμιστών εξτρεμιστών, μέσα στις ιταλικές φυλακές». Τελικά ο Αμάτο παραδόθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ