Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η σημερινή ΕΡΤ πιστό αντίγραφο αυτής επί ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Αντιπαράθεση με επίκεντρο την ΕΡΤ σοβεί μεταξύ των δυνάμεων της αστικής διαχείρισης, που ανταλλάσσουν κατηγορίες, μακριά ωστόσο από την πραγματικότητα, που είναι ότι η σημερινή κρατική ραδιοτηλεόραση αποτελεί «κλώνο» αυτής που υπήρχε επί των ημερών προηγούμενων κυβερνήσεων.

Σε σχόλιό του για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει: «Η σημερινή κρατική ραδιοτηλεόραση είναι πιστό αντίγραφο της αντίστοιχης που υπήρχε επί ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και καμία σχέση δεν έχει μ' αυτή για την οποία αγωνίστηκαν οι εργαζόμενοί της, την εποχή του "μαύρου".

Κυβερνητική προπαγάνδα, απουσία οποιασδήποτε αντικειμενικής ενημέρωσης, μη τήρηση ακόμη και του απαράδεκτου νόμου για την αναλογική εκπροσώπηση των κομμάτων, παραγκωνισμός των μόνιμων εργαζομένων και αξιοποίηση μεικτών και εξωτερικών παραγωγών και πολλά άλλα, είναι μόνο μερικά απ' τα στοιχεία που πιστοποιούν την παραπάνω πραγματικότητα.

Οσο υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ γι' αυτή την κατάσταση, άλλο τόσο υποκριτική είναι η στάση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που έκαναν ακριβώς τα ίδια».

Τσακώνονται για την ΕΡΤ που διαμόρφωσαν από κοινού

Το έναυσμα για την αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΝΔ, ΚΙΝΑΛ κ.ά. δόθηκε με τις παραιτήσεις και καταγγελίες στελεχών της ΕΡΤ, όπως του εντεταλμένου συμβούλου προγράμματος Σπύρου Κρίμπαλη, ο οποίος, λίγο πριν λήξει η θητεία του, σε ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά υποστήριξε πως υπάρχει στην ΕΡΤ «μια αλαζονική, μικρόψυχη και αστοιχείωτη διοίκηση, μαζί με μια άκρως επιθετική παραδιοίκηση».

Την ύπαρξη «συστήματος παραδιοίκησης» είχε υποστηρίξει και ο Νίκος Φίλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, ερχόμενος σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τον Ν. Παππά, που έσπευσε εμμέσως πλην σαφώς να τον ταυτίσει με τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Στο φόντο αυτό, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής κάλεσε το υπουργείο Οικονομικών να ορίσει τα μέλη που θα συγκροτήσουν την «επιτροπή του μαύρου» (η λειτουργία της οποίας προβλέπεται στο νόμο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και θα ερευνήσει τυχόν ζημίες σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου από το κλείσιμο του φορέα στις 11 Ιούνη 2013, τις συμβάσεις που υπεγράφησαν από τη ΝΕΡΙΤ και τη ΔΤ, αλλά και το ρόλο προσώπων που προετοίμασαν το «μαύρο»), με τη ΝΔ να απαντά ζητώντας την κλήση του υπουργού Νίκου Παππά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το ζήτημα της ΕΡΤ, επικαλούμενη «σειρά πρόσφατων γεγονότων, αλλά και επώνυμων καταγγελιών που αποδεικνύουν τη χρησιμοποίηση της ΕΡΤ ως μηχανισμού κυβερνητικής προπαγάνδας, αλλά αναδεικνύουν και πολύ σοβαρά ζητήματα κακής διοίκησης και διαχείρισης».

«Την κυβέρνηση, τον αρμόδιο υπουργό και τους "πρόθυμους" της Διοίκησης και της παραδιοίκησης, που τη μετατρέπουν σε τυφλό όργανο προπαγάνδας των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» θεωρεί το Κίνημα Αλλαγής υπεύθυνους «για την κατάντια της ΕΡΤ», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, με την οποία έσπευσε να πάρει μέρος στην αντιπαράθεση για την κρατική ραδιοτηλεόραση.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org