Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα αναβολή για τη δίκη

Για τις 30 Γενάρη 2019 αναβλήθηκε η δίκη των δύο φοιτητών Στράτου Καρύδα και Κώστα Φραγκουλόπουλου, που διώκονται με ανυπόστατες και αναληθείς κατηγορίες για τη συμμετοχή τους στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στις 16 Απρίλη.

Στο πλευρό τους και χτες, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, βρέθηκαν εργαζόμενοι, φοιτητές και σπουδαστές, καθώς και πολλοί σύλλογοι, φορείς και σωματεία για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους απαιτώντας να αποσυρθούν οι άδικες κατηγορίες. Ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους ο Κώστας Θεοδωρόπουλος, από το ΜΑΣ, τόνισε ότι η καταστολή πάει χέρι χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή τόσο στην απεργία στις 8 Νοέμβρη όσο και στα φοιτητικά συλλαλητήρια την 1η Νοέμβρη.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο φοιτητές που σέρνονται σε δίκη με στημένο κατηγορητήριο συμμετείχαν στο συλλαλητήριο ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία και τη συμμετοχή της κυβέρνησης στα επικίνδυνα σχέδια στην περιοχή. Η κινητοποίηση χτυπήθηκε άγρια από τα ΜΑΤ, που επιστρατεύτηκαν για να προστατέψουν το άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν, με τον Αμερικανό πρέσβη να πραγματοποιεί επιτόπου επιθεώρηση την επόμενη μέρα και τον υπουργό Εξωτερικών να δηλώνει αργότερα ότι η αστυνομία προστάτευε τις διπλωματικές σχέσεις με τις ΗΠΑ...


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org