Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δραστηριότητα Κομματικών Οργανώσεων

Το Σάββατο 13 Οκτώβρη, στις 9 μ.μ., στο Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων, η ΚΟΒ Σέκλιζας Καρδίτσας του ΚΚΕ οργανώνει πολιτική εκδήλωση - αφιέρωμα στα 100 χρόνια του Κόμματος. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Νίκος Τέγος, Γραμματέας της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, ενώ θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική.

Την Κυριακή 14 Οκτώβρη:

-- Η ΚΟΒ Κεντρικής Υπαίθρου Ηρακλείου καλεί στις 11.30 π.μ., σε εκδήλωση για τα 100χρονα του Κόμματος στην πλατεία Τεφελίου του δήμου Αρχανών - Αστερουσίων, με τίτλο: «Οι αγώνες των κομμουνιστών και του λαού στα Αστερούσια την ηρωική δεκαετία 1940 - 1949: Εμπνεόμαστε, Διδασκόμαστε, Συνεχίζουμε!». Θα μιλήσει ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και βουλευτής.

-- Στις 11 π.μ., η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ και το Παράρτημα Μαγνησίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ οργανώνουν εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους εκτελεσθέντες κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές την περίοδο Δεκέμβρη 1947 - Σεπτέμβρη 1949, στο χώρο του μνημείου στο Καζανάκι, στον Βόλο. Στη φετινή εκδήλωση θα ανακοινωθούν η ανακατασκευή του μνημείου και η δημιουργία ενός νέου. Λεωφορείο για την εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ. από το δημαρχείο Βόλου και θα ακολουθήσει τη διαδρομή (στάσεις αστικού): Ιάσονος, Κ. Καρτάλη, Αναλήψεως, Παγασών, Αναπαύσεως, Λ. Καζανάκι.

-- Η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ πραγματοποιεί εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους εκτελεσθέντες κομμουνιστές στο νησάκι Λαζαρέτο. Η αναχώρηση είναι προγραμματισμένη για τις 10 π.μ. από το λιμάνι.

-- Στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της ΒΕΤΛΑΝΣ στη Νάουσα (δίπλα από το Νοσοκομείο), η ΤΕ Ημαθίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Οι εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσουν ο Οδυσσέας Μαάιτα, μέλος του ΓΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, και ο Θωμάς Π. Τσουκαλάς, χειρουργός, διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το Σάββατο 20 Οκτώβρη, στις 5 μ.μ., η ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ πραγματοποιεί εκδήλωση για Ελληνες και μετανάστες εργάτες, στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος», στη Νίκαια (Θηβών 243), με τίτλο: «100 Χρόνια ΚΚΕ. Παλεύουμε για την ενότητα της εργατικής τάξης στη χώρα μας και διεθνώς. Συνεχίζουμε αταλάντευτα με στόχο το σοσιαλισμό - κομμουνισμό». Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία από τον Γιώργο Καλαμαρά, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, μουσικό πρόγραμμα από συγκροτήματα Ελλήνων και μεταναστών, δραστηριότητες για τα παιδιά, έκθεση κ.ά.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org