Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Τα διαπιστευτήριά του στους πρέσβεις της ΕΕ

Πρόγευμα εργασίας με τους επικεφαλής των διπλωματικών αντιπροσωπειών των κρατών - μελών της ΕΕ είχε χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, στην αρχική του τοποθέτηση ο Κυρ. Μητσοτάκης έκανε μια εκτενή ανάλυση για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «παρά την τυπική ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο, η Ελλάδα δεν έχει ακόμη πρόσβαση στις αγορές», γεγονός που, όπως είπε, «αποτελεί αδιάψευστη απόδειξη της αποτυχίας του μνημονίου που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας».

Αναπτύσσοντας στη συνέχεια το σχέδιο της ΝΔ, τόνισε ότι «η αποκατάσταση της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας και η επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης αποτελούν πρώτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης».

Στο πλαίσιο αυτό, προετοίμασε για νέο αντιλαϊκό κύμα καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων από πλευράς ΝΔ, μιλώντας για «ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα προτάξει τη μείωση της φορολογίας σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις», με στόχο «την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και το ξεμπλοκάρισμα εμβληματικών πρότζεκτ, όπως το Ελληνικό».

Κατηγόρησε εξάλλου την κυβέρνηση για «διχαστικό λόγο», ενώ ερωτηθείς για τον χρόνο που θα στηθούν κάλπες, προέβλεψε ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το αργότερο τον προσεχή Μάη.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ, χαρακτήρισε «άκρως προβληματική» τη συμφωνία των Πρεσπών, επαναλαμβάνοντας ότι «η ΝΔ δεν πρόκειται να την ψηφίσει αν αυτή έρθει προς κύρωση στη Βουλή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ