Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Νέα συγκέντρωση ενάντια στην προσπάθεια για διενέργεια νόθου «συνεδρίου»

Μετά τη συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στο Εργατικό Κέντρο, ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης
Μετά τη συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στο Εργατικό Κέντρο, ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης
Με νέα μαζική συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, οι ταξικές δυνάμεις απέτρεψαν χτες την απερχόμενη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου από το να επιχειρήσει εκ νέου να πραγματοποιήσει το νόθο «συνέδριο» που σχεδιάζει, με την υποστήριξη και την καθοδήγηση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ.

Χτες είχε οριστεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του «συνεδρίου», με βάση την αρχική ανακοίνωση της απερχόμενης διοίκησης του Εργατικού Κέντρου. Ωστόσο, μετά την αποτυχημένη απόπειρα να πραγματοποιήσουν το νόθο «συνέδριο» την 1η του Οκτώβρη, κινητοποιώντας εισαγγελείς και αστυνομία, χτες τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ που ελέγχουν τη διοίκηση δεν εμφανίστηκαν καν στο Εργατικό Κέντρο, προτιμώντας να πίνουν καφέδες στα γύρω ζαχαροπλαστεία...

Να σημειωθεί ότι χτες έληξε και η θητεία της απερχόμενης διοίκησης, με βάση την ημερομηνία συγκρότησής της (3/10/2015).

Οι έξι αντιπρόσωποι του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας «Η Πρωτοπορία», έχοντας στο πλευρό τους εργαζόμενους από διάφορους κλάδους που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ήταν στο Εργατικό Κέντρο. Μέσα από τη νέα μαζική συγκέντρωση, τόνισαν ότι θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή της πάλης και σε αγωνιστική επαγρύπνηση, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα πραγματοποιηθεί ένα συνέδριο χωρίς σωματεία - «σφραγίδες» και αντιπροσώπους - «φαντάσματα», χωρίς τον αποκλεισμό αντιπροσώπων του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, με τους πραγματικά εκλεγμένους μέσα από μαζικές δημοκρατικές διαδικασίες των εργαζομένων και όχι στο σκοτάδι. Θα παλέψουν για να γίνει συνέδριο όπως ορίζει το καταστατικό του Εργατικού Κέντρου, με έλεγχο των αντιπροσώπων και χωρίς αποκλεισμό εκλεγμένων αντιπροσώπων των ταξικών δυνάμεων.

Στις 8 μ.μ. οι ταξικές δυνάμεις αποχώρησαν συγκροτημένα από το Εργατικό Κέντρο και πραγματοποίησαν μαχητική πορεία στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης, ενημερώνοντας πλατιά το λαό της πόλης για τις άθλιες μεθοδεύσεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Με συνθήματα για «Συνδικάτα ταξικά, όχι εργοδοτικά» και «ΓΣΕΕ εργατών, όχι των εργοδοτών», κάλεσαν παράλληλα σε οργάνωση του αγώνα και σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 8 Νοέμβρη.

Θυμίζουμε ότι η πρώτη απόπειρα διεξαγωγής του νόθου «συνεδρίου» την περασμένη Δευτέρα (με αντιπροσώπους - «φαντάσματα» και αποκλεισμό των 6 αντιπροσώπων του Σωματείου «Η Πρωτοπορία», με τα φακελάκια για την ψηφοφορία για τον απολογισμό να μοιράζονται επιτόπου, τα ψηφοδέλτια με τους υποψήφιους για την εφορευτική επιτροπή να είναι έτοιμα από πριν κ.λπ.) ακυρώθηκε με την παρέμβαση σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων. Προχτές το πρωί παραιτήθηκε και η δικαστική αντιπρόσωπος που προσπάθησε να νομιμοποιήσει τις νόθες διαδικασίες, μετά από την καταγγελία που έγινε σε βάρος της στον Δικηγορικό Σύλλογο από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πιερίας, καθώς έφυγε κρυφά από το Εργατικό Κέντρο, χωρίς να δώσει το πρακτικό της υποτιθέμενης Γενικής Συνέλευσης που της είχε ζητηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ