Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τραγικός χαμός εργάτη γης στη Δράμα

Ενας 36χρονος εργάτης γης, στα αμπέλια Λαζαρίδη στη Δράμα, έχασε τη ζωή του μετά από τσίμπημα μέλισσας κατά τη συγκομιδή των σταφυλιών. Το νέο θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» αναδεικνύει με τραγικό τρόπο τη γενικότερη κατάσταση των εργαζομένων στον κλάδο των εργατών γης (βλ. οινοποιεία, φυτώρια κ.α.).

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων ν. Δράμας καταγγέλλει τις συνθήκες που επικρατούν συνολικά στον κλάδο με τα ελλιπή ή ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, με σχέσεις εργασίας - λάστιχο, όπου άλλοι εργαζόμενοι ασφαλίζονται με ένσημα ΙΚΑ και άλλοι με εργόσημο του ΟΓΑ, ενώ πολλοί εργάζονται και ανασφάλιστοι, με μισθούς πείνας και δουλειά από το πρωί έως το βράδυ.

Οπως αναφέρει, «είναι ακόμη ένας κλάδος που σημειώνει ανάπτυξη. Μια ανάπτυξη που γίνεται από τη δουλειά των εργαζομένων, στρέφεται όμως εναντίον τους, θυσιάζοντας ακόμη και τη ζωή τους, με μοναδικό κριτήριο το κέρδος».

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων ν. Δράμας εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του θανόντος και απευθύνει σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου κάλεσμα συμπόρευσης και αγώνα για να σταματήσει η θυσία ακόμη και της ίδιας μας της ζωής στο βωμό του κέρδους. Να υπογραφεί κλαδική Σύμβαση που να κατοχυρώνει αξιοπρεπείς μισθούς και ωράρια εργασίας, να σταματήσει το αίσχος των εργασιακών σχέσεων - λάστιχο.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org