Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις από τους υγειονομικούς και το λαό του νησιού

Απέναντι στα οξυμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο νοσοκομείο, όλο το προηγούμενο διάστημα αναπτύχθηκαν πολύμορφες κινητοποιήσεις από το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου και την Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών του νησιού, με στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις και άλλες αγωνιστικές παρεμβάσεις.

Στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα, μαζί με τους υγειονομικούς, στάθηκαν αταλάντευτα το Εργατικό Κέντρο Σάμου, η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου, σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων και άλλοι φορείς, πραγματοποιώντας από κοινού παρεμβάσεις προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας τη βελτίωση των παροχών Υγείας σε όλο τον σαμιακό λαό με βάση τις ανάγκες του και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας όλων των υγειονομικών.

Αιτήματα αιχμής αυτής της πολύμορφης αγωνιστικής δράσης είναι η στελέχωση όλων των μονάδων Υγείας στο νησί, η κάλυψη με γιατρούς και προσωπικό όλων των περιφερειακών αγροτικών ιατρείων, η στελέχωση του ΕΚΑΒ, η στελέχωση του νοσοκομείου με προσωπικό όλων των κλάδων και όλων των ειδικοτήτων, η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών, η δημιουργία πλήρως στελεχωμένου ιατρείου μέσα στο «hot spot», η αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Αποφασιστική απάντηση και στην επίθεση της διοίκησης

Να σημειωθεί ότι μπροστά σε αυτήν την αδιάκοπη αγωνιστική δράση, η διοίκηση του νοσοκομείου επιτέθηκε λυσσαλέα στον Σύλλογο Εργαζομένων, με προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος, η διοίκηση «συνεχίζει να στοχοποιεί, να τρομοκρατεί, να ονοματίζει και να φωτογραφίζει εργαζόμενους καθώς και τους εκπροσώπους τους, για άλλη μια φορά για δυσλειτουργίες και αδυναμίες δικές της και του ίδιου του συστήματος. Ο Σύλλογος Εργαζομένων στέκεται όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό του κάθε εργαζόμενου που βιώνει καθημερινά τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στο νοσοκομείο αλλά και στις μεγάλες ανάγκες που έχουμε όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες για περίθαλψη (...) Οι Σύλλογοι των εργαζομένων δεν τρομοκρατούνται (...) παλεύουν για τη σωστή και ποιοτική παροχή υπηρεσιών μέσα από το δημόσιο σύστημα Υγείας σε όλους».

  • Την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και της ΕΙΝ Σάμου κατέθεσαν ως Αναφορά στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης προς τον υπουργό Υγείας, Ανδ. Ξανθό, απαιτώντας να υλοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν πάει άλλο! Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλο τον λαό!(2023-10-27 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας(2019-11-01 00:00:00.0)
Σήμερα η Παναιγαιακή Μέρα Δράσης για Υγεία και Προσφυγικό(2019-10-15 00:00:00.0)
Αύριο η πανικαριακή απεργία για την Υγεία(2013-02-07 00:00:00.0)
Απεργία ενάντια στη συγχώνευση των νοσοκομείων(2013-02-05 00:00:00.0)
Χωρίς προσωπικό οι μονάδες Υγείας(2011-05-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ