Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ
Η νεροποντή ανέδειξε ξανά τις μεγάλες ελλείψεις σε μέτρα υγείας και ασφάλειας

Σοβαρές καταγγελίες σε ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας

Το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ

Eurokinissi

Το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ
Τα σοβαρά προβλήματα που σχετίζονται με τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας στο εργοστάσιο και στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα αναδεικνύει σε ανακοίνωση το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά, το Σαββατοκύριακο που πέρασε, λόγω των βροχών, έγινε βραχυκύκλωμα τινάζοντας θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή εργαζομένων. Σταμάτησαν να λειτουργούν μηχανήματα, μπήκαν νερά σε αίθουσες και κτίρια μουσκεύοντας εξοπλισμούς και προσωπικά αντικείμενα των εργαζομένων. Στο χώρο του παλιού Μηχανουργείου «μια μεγάλη λίμνη λασπόνερα έβαλε σε κίνδυνο εργαζόμενους, σταμάτησε εγκαταστάσεις, έστειλε τόνους λάσπης στη θάλασσα». Το λιμάνι γέμισε λασπόνερα με τους «γερανιστές και συνεργεία να κάνουν "μπάνιο" για να ανέβουν στους γερανούς».

Μέσα σε αυτήν την κατάσταση «έβλεπες λίγους εργαζόμενους χωρίς εξοπλισμό και κατάλληλα μέσα, βουτηγμένους στη λάσπη να προσπαθούν να κρατήσουν τις εγκαταστάσεις σε λειτουργία», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Μάλιστα, σε μεγάλο κομμάτι του οικισμού της ΛΑΡΚΟ «πήραν φωτιά ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, κάηκαν ηλεκτρικές συσκευές και δεν υπήρχε ρεύμα για τρεις μέρες. Οι δρόμοι μπάζωσαν», ενώ έγινε κατολίσθηση στα Μεταλλεία του Αγίου Ιωάννη στο ύψος του τριβείου.

Το Συνδικάτο σημειώνει ότι «η έλλειψη υποτυπώδους υποδομής και πρόληψης δεν μας αφήνει περιθώρια να πούμε "φταίνε τα ακραία καιρικά φαινόμενα, φταίει ο Ζορμπάς". Η συνειδητή πολιτική απαξίωσης της ΛΑΡΚΟ και της περιοχής γύρω από αυτήν βάζει σε κίνδυνο συνολικά τις ζωές μας. Η σημερινή κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες (...) για να εξυπηρετήσουν τα κέρδη ενδιαφερόμενων για το φιλέτο της ΛΑΡΚΟ εφαρμόζουν την αντεργατική πολιτική τους».

Το σωματείο ξεχωρίζει το ρόλο που παίζει ο κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός, αφού «συνειδητά όλο το προηγούμενο διάστημα βάστηξε τους εργαζόμενους καθηλωμένους. (...) επέμενε και επιμένει στους "διαλόγους" με την ΛΑΡΚΟ, ενώ θα έπρεπε ήδη να έχει αναπτυχθεί αγώνας απέναντι στην κοροϊδία».

Το Συνδικάτο καλεί σε αγώνα για υπογραφή ΣΣΕ «που θα βελτιώνει τους όρους που εργαζόμαστε συνολικά, που θα μπαίνει φραγμός στην υλοποίηση του "στρατηγικού σχεδίου" και την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ. Οποιοσδήποτε άλλος δρόμος θα είναι αναποτελεσματικός, θα μετρά ήττες». Τέλος, ενημερώνει ότι τα μέλη του θα συμμετέχουν στις σημερινές τετράωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια που έχει κηρύξει το επιχειρησιακό σωματείο για το ζήτημα της συγχώνευσης της συντήρησης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η Συνέλευση για τη συνέχεια του αγώνα(2023-11-03 00:00:00.0)
Ενας χρόνος αγώνα στη ΛΑΡΚΟ(2020-12-05 00:00:00.0)
Μεγάλη συμμετοχή την πρώτη μέρα των εκλογών(2020-07-30 00:00:00.0)
Η παραπέρα ενίσχυσή του στο επίκεντρο της Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης(2020-07-14 00:00:00.0)
Πρόσω ολοταχώς για ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ(2019-11-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ