Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καταγγέλλει μεθοδεύσεις επέκτασης της ελαστικής εργασίας

Τη συνεργασία κυβέρνησης, εργοδοσίας Alpha Bank και εργοδοτικού συνδικαλισμού για την κατάργηση κλάδων (τεχνικού και κλητήρων), που θα οδηγήσει στην ανάθεση των αντίστοιχων αντικειμένων εργασίας σε άλλες εταιρείες και στην περαιτέρω επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Συστήματος Αττικής.

Το Σωματείο αποκαλύπτει τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, που κομπάζει για την τάχα επέκταση των ΣΣΕ, καθώς είναι αυτή που «βάζει πλάτη για να ανοίξει ο δρόμος για παραπέρα εκμετάλλευση, για περισσότερους εργολαβικούς - νοικιασμένους εργαζόμενους. Γιατί, όπως ειπώθηκε και στην τριμερή συνάντηση από το υπουργείο... "η τράπεζα μιας και υπογράφτηκε πλέον νέος Κανονισμός, δεν παρανομεί", μπορεί να καταργεί κλάδους και βεβαίως με νόμιμους τρόπους μπορεί να προσλαμβάνει στο μέλλον εργαζόμενους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις για τις συγκεκριμένες ειδικότητες.

Η κυβέρνηση λοιπόν νομοθετεί, η μεγαλοεργοδοσία αξιοποιεί αυτούς τους νόμους, ο εργοδοτικός συνδικαλισμός χειροκροτεί και συνυπογράφει, και από την αντίπερα όχθη οι εργαζόμενοι ολοένα και χάνουν κατακτημένα δικαιώματά τους. Αυτή είναι η ανάπτυξή τους! Ετσι αντιλαμβάνονται το πέρασμα στη νέα εποχή, τη "μεταμνημονιακή"».

Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους «να οργανώσουν τον αγώνα τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας», συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία στις 8 Νοέμβρη: «Απαιτούμε την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στις τράπεζες, με βάση τις ανάγκες μας. Οργανώνουμε Γενικές Συνελεύσεις μέσα στους χώρους εργασίας. Παίρνουμε εμείς την υπόθεση στα χέρια μας».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org