Τρίτη 15 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σήμερα η Παναιγαιακή Μέρα Δράσης για Υγεία και Προσφυγικό

Συντονισμένες κινητοποιήσεις στα νησιά του Αιγαίου πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη Εργατικά Κέντρα, Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ, σωματεία και φορείς, στο πλαίσιο της Παναιγαιακής Μέρας Δράσης για την Υγεία και το Προσφυγικό.

Τα αιτήματα αιχμής της Μέρας Δράσης είναι τα εξής:

-- Δημόσια και δωρεάν Υγεία. Αμεση και πλήρης στελέχωση όλων των μονάδων Υγείας των νησιών, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδοχή. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

-- Επαρκής χρηματοδότηση από το κράτος για να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες του λαού. Κανένας άνεργος, ανασφάλιστος Ελληνας ή πρόσφυγας χωρίς δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες δομές Υγείας και τα νοσοκομεία. Κρατικές επιχορηγήσεις που να επαρκούν να πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις και η προμήθεια υλικών για την περίθαλψη των ασθενών.

-- Αμεσος απεγκλωβισμός των προσφύγων - μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα, να κλείσουν τα hot spots, να μη δημιουργηθεί κανένα άλλο. Μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα σε κέντρα φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες - Εκεί να γίνονται τα αιτήματά τους και άμεσα να μεταφέρονται με ασφάλεια σε όποια χώρα επιθυμούν. Να καταργηθεί η Συμφωνία Ελλάδας - ΕΕ - Τουρκίας, να σταματήσουν η καταστολή και ο διπλός εγκλωβισμός τους. Να αποζημιωθούν όσοι έχουν υποστεί ζημιές.

Οι κινητοποιήσεις
  • Στη Σάμο, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6 μ.μ. στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου. Στην κινητοποίηση καλούν το Εργατικό Κέντρο, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Ενωση Ιατρών και δεκάδες σωματεία και φορείς του νησιού.
  • Στην Ικαρία, θα γίνει συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Ευδήλου. Καλούν το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ και δεκάδες σωματεία.
  • Στη Χίο, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου και στις 6 μ.μ. στην είσοδο της Απλωταριάς. Αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Χίου και πολλοί φορείς.
  • Στη Λέσβο, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί σε συγκέντρωση - πικετοφορία, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Σαπφούς.
  • Στη Λήμνο, η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στο προαύλιο του Νοσοκομείου, με τρίωρη στάση εργασίας για το Δημόσιο. Στην κινητοποίηση καλούν το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών, το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.
  • Στην Κω, θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας και κατάθεση υπομνήματος στον διοικητή του Νοσοκομείου από το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κω.
  • Στην Κάλυμνο, θα γίνει πανεξόρμηση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου.
  • Στη Ρόδο, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρόδου και η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Νότιας Ρόδου, μαζί με άλλους φορείς, οργανώνουν συγκέντρωση στις 6 μ.μ. μπροστά από το Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ