Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ
Αύριο η πανικαριακή απεργία για την Υγεία

Συγκέντρωση στον Αγιο Κήρυκο στις 12 το μεσημέρι

Με πανικαριακή απεργία αύριο αντιδρούν οι κάτοικοι του νησιού στην απόφαση της συγκυβέρνησης για τη συγχώνευση των νοσοκομείων Ικαρίας και Σάμου. Στις 12 το μεσημέρι θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου.

Την κήρυξη της απεργίας αποφάσισε ομόφωνα το Εργατικό Κέντρο Σάμου (ΕΚΣ) ενώ και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, μετά από εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου κήρυξε 24ωρη απεργία την ίδια μέρα σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες και τους ΟΤΑ στην Ικαρία και στους Φούρνους.

Το ΕΚΣ ζητά να αναπτυχθούν, εξοπλιστούν και στελεχωθούν οι μονάδες Υγείας στο νομό ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες υγειονομικών παροχών στο λαό των νησιών μας, στους Ικαριώτες, Φουρνιώτες και Σαμιώτες. Επίσης ζητά: Να στελεχωθούν οι μονάδες Υγείας στα νησιά μας με νέες ιατρικές ειδικότητες που είναι απαραίτητες να υπάρχουν. Αμεση στελέχωση των αγροτικών ιατρείων στη Σάμο, στους Φούρνους και στην Ικαρία και του ΕΚΑΒ ώστε να καλύπτει πλήρως και άμεσα τα επείγοντα περιστατικά, άμεση χρηματοδότηση από το κράτος των ασφαλιστικών ταμείων, του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων. Να καταβληθούν τώρα τα δεδουλευμένα που οφείλει η Διοίκηση του νοσοκομείου Σάμου σε νυχτερινά - αργίες - υπερωρίες - εφημερίες από το 2011-2012.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ