Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11475

Εμπαιγμός οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τους αγρότες με στόχο να σπάσει το αγωνιστικό μέτωπο
  • Αύριο, Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στο Αγαλμα Βενιζέλου, η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη και πορεία στην έκθεση «ΖΩΟΤΕΧΝΙΑ».
  • Ενωτικό αγωνιστικό κάλεσμα του μπλόκου της Νίκαιας σε σύσκεψη όλων των μπλόκων την Κυριακή, για το συντονισμό και την κλιμάκωση του αγώνα.

ΣΕΛ.  12  -  13

ΦΙΛΟΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ για Ναυτιλία - Λιμάνια - Ναυπηγοεπισκευή

Η ζωή επιβεβαιώνει ότι όσο διατηρείται η εξουσία της αστικής τάξης, των μονοπωλίων, όσο τα μέσα παραγωγής, οι πηγές του πλούτου είναι καπιταλιστική ιδιοκτησία, όσο τα πλοία είναι στα χέρια των εφοπλιστών, όσο η ανάπτυξη της οικονομίας και της ναυτιλίας έχουν κριτήριο το κέρδος, δεν μπορούν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των ναυτεργατών, των εργαζομένων στα ναυπηγεία, στα λιμάνια, οι ανάγκες της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. Η οργάνωση της ναυτιλίας, της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, των λιμανιών με στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών, των κοινωνικών αναγκών απαιτεί κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής από τη λαϊκή - εργατική εξουσία, με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της παραγωγής.


ΣΕΛ.  6  -  10

ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
Παρακαταθήκη για την οργάνωση των νέων αγώνων

Παρακαταθήκη για τους αγώνες των ναυτεργατών, της εργατικής τάξης και απάντηση στην πολιτική βίας και τρομοκρατίας χαρακτηρίζουν ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ - με ανακοίνωση που εξέδωσαν χτες - τη λαϊκή επιστράτευση που κατάκτησαν με τον αγώνα τους.


ΣΕΛ.  16

ΚΚΕ
Οταν οι φόροι βαφτίζονται παροχές!

Με τις εξαγγελίες της η τρικομματική κυβέρνηση βαφτίζει τους φόρους παροχές. Συνεχίζεται η πολιτική κοροϊδίας και αφαίμαξης των μικρών και μεσαίων αγροτών μέχρι το στραγγαλισμό τους, προκειμένου να κυριαρχήσουν οι μεγάλες καπιταλιστικές μονάδες! Το 3ο μνημόνιο επιβάλλει ένα δισ. ευρώ για φόρους και χαράτσια, που ανεβάζουν το κόστος παραγωγής σε εξοντωτικά επίπεδα. Με τις εξαγγελίες κοροϊδίας η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί κανένα αίτημα των αγροτών, ενώ τα 30 εκατομμύρια ευρώ που υπόσχεται να επιστρέψει στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης πετρελαίου, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα τα πάρει πολλαπλάσια με την πρόσθετη φορολόγηση των αγροτών και των χωραφιών. Μάλιστα, η συζήτηση για τη μείωση του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ειδικά των πόρων του αγροτικού τομέα, σε συνδυασμό με τη νέα ΚΑΠ 2014 - 2020, θα ολοκληρώσει το μαζικό βίαιο ξεκλήρισμα όσων μικρών και μεσαίων αγροτών έχουν απομείνει. Οι εξαγγελίες αποτελούν εμπαιγμό με στόχο να σπάσει το αγωνιστικό μέτωπο της αγροτιάς, που παλεύει για την επιβίωσή της. Το ΚΚΕ καλεί σε ενίσχυση και αλληλεγγύη της αγωνιζόμενης αγροτιάς. Ανάπτυξη της συμμαχίας της με τους εργαζόμενους της πόλης και τα λαϊκά στρώματα. Για την ανατροπή της αντιλαϊκής αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ.



ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ
Αγωνιστικός συναγερμός για την επιτυχία της

ΣΕΛ.  17
ΔΙΚΗ 35 ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 12 Φλεβάρη

ΣΕΛ.  32
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ
Παζάρια για τον προϋπολογισμό

ΣΕΛ.  3
ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Πανευτυχείς με το κυβερνητικό νομοσχέδιο

ΣΕΛ.  19
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Πανθριασιακό συλλαλητήριο στις 14 Φλεβάρη

ΣΕΛ.  19
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κλιμάκωση αντιδράσεων στο σχέδιο «Αθηνά»

ΣΕΛ.  21
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Αφαντος στις Ερωτήσεις της Αλ. Παπαρήγα

Είναι πάγια τακτική της κυβέρνησης να μην εμφανίζεται κανείς και να μένουν αναπάντητες Ερωτήσεις, που έχει καταθέσει η Αλέκα Παπαρήγα προς τον πρωθυπουργό, για οξυμένα λαϊκά προβλήματα, όπως τα προβλήματα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, για τις νέες εξοντωτικές αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, τη φοροαφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, την άμεση κατάργηση των φορολογικών χαρατσιών.


ΣΕΛ.  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ