Σάββατο 17 Νοέμβρη 2018 - Κυριακή 18 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Κλιμάκωση των εκφυλιστικών μεθοδεύσεων

Πρωτοφανή παρακώλυση του έργου της Εφορευτικής Επιτροπής για τις αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΚΗ), οι οποίες είναι προγραμματισμένες να αρχίσουν το Σάββατο 17/11, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΕΚΗ, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση αυτή έρχεται σε συνέχεια των νόθων διαδικασιών που ακολούθησε συνολικά στο Συνέδριο του ΕΚΗ η απερχόμενη πλειοψηφία της διοίκησής του.

Οπως καταγγέλλει η ΔΑΣ, μέχρι και λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη των αρχαιρεσιών «η Εφορευτική Επιτροπή, σύμφωνα με δημόσιες καταγγελίες μέλους της, δεν έχει πάρει ακόμα στα χέρια της το Μητρώο των αντιπροσώπων που έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν και να είναι υποψήφιοι, τα σωματεία που είναι οικονομικά τακτοποιημένα, καθώς και τα πρακτικά αρχαιρεσιών των σωματείων για να ελέγχονται οι παραιτήσεις και αντικαταστάσεις αντιπροσώπων που υποβάλλονται στην Εφορευτική Επιτροπή. Το τραγελαφικό είναι ότι ο απερχόμενος γραμματέας, που είναι ο αρμόδιος για το Μητρώο, καταγγέλλει τον απερχόμενο πρόεδρο για αποκλεισμό από τα πρακτικά των σωματείων. Μ' αυτά και μ' αυτά, η Εφορευτική Επιτροπή δεν έχει τη δυνατότητα να ελέγξει την εγκυρότητα των ψηφοδελτίων που αυτή έστειλε προς εκτύπωση!».

Ολα αυτά, καταλήγει η ΔΑΣ, επιβεβαιώνουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο τις καταγγελίες της μπροστά στο Συνέδριο και τις αρχαιρεσίες του ΕΚΗ. Επιβεβαιώνουν ότι βασική επιδίωξη των εργατοπατέρων «είναι να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα προνόμια της προάσπισης των συμφερόντων της μεγαλοεργοδοσίας».

Η ΔΑΣ καλεί τους αντιπροσώπους να στηρίξουν το ψηφοδέλτιό της, «να συμπορευτούν με τη μόνη συγκροτημένη και συμπαγή δύναμη που προασπίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων και μπορεί να διασφαλίσει τον αγωνιστικό προσανατολισμό του Εργατικού Κέντρου κόντρα σε κάθε κυβέρνηση, τη μεγαλοεργοδοσία και τους ανθρώπους της στο εργατικό κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ