Πέμπτη 13 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τα σχέδιά τους θα πέσουν στο κενό!

Σε καθημερινή πανστρατιά για να φτάσει ο «Ριζοσπάστης» παντού, καλεί τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αλλά και τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης η ΚΟΑ

Τη νέα πολιτική δίωξη εναντίον του «Ριζοσπάστη» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ καλώντας ταυτόχρονα τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος αλλά και τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης σε καθημερινή πανστρατιά για να δυναμώσει η φωνή της εφημερίδας του Κόμματος.

Η ΚΟΑ, αφού καταγγέλλει «τη νέα κυβερνητική επιχείρηση φίμωσης του "Ριζοσπάστη", που εκδηλώθηκε με την κατάθεση αγωγής εναντίον της εφημερίδας της ΚΕ του Κόμματος από τον γνωστό αντικομμουνιστή υπουργό Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλο», σημειώνει: «Η νέα πολιτική δίωξη κατά του "Ρ" αποτελεί ευθεία βολή κατά του ΚΚΕ, συνιστά συνέχεια των σχεδίων της κυβέρνησης, ολιγαρχίας και των μηχανισμών τους για την τρομοκράτηση και κατασυκοφάντηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για την καταστολή της πρωτοπόρας πολιτικής δράσης του ΚΚΕ. Η απαγόρευση των συγκεντρώσεων, η χρήση των ΜΑΤ, το ιδιώνυμο, οι συλλήψεις μελών της ΚΝΕ, η πολιτική δίωξη του "Ρ" αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ως κύριο όπλο επιβολής της αντιλαϊκής πολιτικής της χρησιμοποιεί τον ακραίο αντικομμουνισμό».

Η ΚΟΑ προειδοποιεί όμως ότι «τα σχέδιά τους για μια ακόμα φορά θα πέσουν στο κενό, το ποτάμι δε γυρίζει πίσω» και υπογραμμίζει: «Ο "Ριζοσπάστης" και το ΚΚΕ βγαλμένοι από τα σπλάχνα του λαού μας, βαπτισμένοι στους ηρωικούς αγώνες του εργατικού κινήματος, γνήσιοι εκφραστές των παραδόσεων της εποποιίας της Εθνικής Αντίστασης, άντεξαν στους διωγμούς και στις θύελλες».

Καταλήγοντας η ΚΟΑ σημειώνει πως οι κομμουνιστές της Αθήνας, τα μέλη της ΚΝΕ «δίνουν μαχητική απάντηση στην επιχείρηση φίμωσης του "Ριζοσπάστη", εντείνουν τις προσπάθειες διακίνησής του για την αύξηση της κυκλοφορίας του. Γιατί ο λαός μας στο "Ριζοσπάστη" αναγνωρίζει τη δική του φωνή που μάχεται για τα συμφέροντά του, που εκφράζει πιστά τις λαϊκές προσδοκίες και πόθους».

Τέλος, η ΚΟΑ απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ, στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, σε «καθημερινή πανστρατιά για να δυναμώσει η φωνή της εφημερίδας του Κόμματος, για να φτάσει αυτή σε κάθε σπίτι, σε κάθε τόπο δουλιάς, για να φτάσει η φωνή της αλήθειας σε εκείνους που η κυβέρνηση θέλει να τους την στερήσει, την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία. Με φιλόδοξους στόχους οι κομμουνιστές της Αθήνας κάθε πρωί και κάθε Κυριακή θα συνεχίσουν τη μάχη για την αύξηση της κυκλοφορίας του "Ριζοσπάστη"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ