Πέμπτη 13 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΗΜΕΡΙΔΑ Για Την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εντυπωσιακά πλούσια η συμμετοχή, εξαιρετικά ενδιαφέρων ο διάλογος

Εκπρόσωποι από ένα ιδιαίτερα ευρύ πολιτικό και κοινωνικό φάσμα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της ΚΕ του ΚΚΕ και τοποθετήθηκαν πάνω στο θέμα της τρομοκρατίας

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι εργασίες της ημερίδας που διοργάνωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ χτες στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», με θέμα: «Η τρομοκρατία και οι πολιτικές διαστάσεις του προβλήματος σήμερα». Στην ημερίδα συμμετείχε πλήθος εκπροσώπων μαζικών φορέων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, οργανώσεων των οικονομικών μεταναστών στη χώρα μας, δημοσιογράφων, παραγόντων της πνευματικής και πολιτικής ζωής, ανάμεσα στους οποίους αναπτύχθηκε ένας εξαιρετικά πλούσιος διάλογος και προβληματισμός γύρω από ένα θέμα που, όπως φάνηκε, απασχολεί πολλούς και έντονα...

Ετσι, μια από τις βασικές επιδιώξεις της ΚΕ του ΚΚΕ μοιάζει να επιτεύχθηκε. Αυτή της ανταλλαγής απόψεων γύρω από το θέμα, της ανάλυσης του θέσεων και προτάσεων του ΚΚΕ, της ανάπτυξης γόνιμου διαλόγου και προβληματισμού.

Καλωσορίζοντας εξάλλου τους παρευρισκόμενους ο Αντ. Σκυλλάκος, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, σημείωσε πως ο διάλογος είναι πάντα χρήσιμος και επωφελής ακόμα και όπου υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και θέσεις, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως η ημερίδα θα βοηθήσει το ΚΚΕ να σχηματίσει μια πιο πλήρη και αντικειμενική εικόνα, αλλά και πως όλοι, διοργανωτές και συμμετέχοντες, έχουν μόνο να κερδίσουν από την ημερίδα αυτή.

Αλλωστε, την πρωτοβουλία του ΚΚΕ εξήραν όλοι ανεξαιρέτως οι παρευρισκόμενοι, ορισμένοι μάλιστα στις τοποθετήσεις τους δήλωσαν πως αξίζουν συγχαρητήρια στο Κόμμα, γιατί ενώ το πρόβλημα της τρομοκρατίας είναι επίκαιρο, σημαντικό και ταλανίζει και την Ελλάδα, μέχρι σήμερα δεν έχει αναληφθεί καμία ανάλογη πρωτοβουλία που στο κέντρο της προσοχής της να έχει την τρομοκρατία και κυρίως να εξετάζει τις πολιτικές της διαστάσεις.

Στο κάλεσμα για συμμετοχή στην ημερίδα ανταποκρίθηκαν μεταξύ άλλων: Οι βουλευτές και πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, Γ. Ρωμαίος, Γ. Κατσιμπάρδης, Λ. Βερυβάκης, Στ. Παπαθεμελής και Γ. Α. Μαγκάκης, καθώς και ο γγ του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Δ. Ευσταθιάδης. Τα στελέχη και οι βουλευτές της ΝΔ, Ε. Ζαφειρόπουλος, Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη, ο Μ. Παπαγυαλιάς και ο Μ. Βαρδάνης. Ο υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά Θ. Κατριβάνος. Ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» Λ. Αυδής. Η δημοτική σύμβουλος Νίκαιας Βέρα Νικολαΐδου. Ο δήμαρχος Βύρωνα Ν. Ρογκάκος. Οι πρώην δήμαρχοι Ελληνικού, Καισαριανής και Πετρούπολης Κ. Κορτζίδης, Π. Μακρής και Π. Παξιμαδάς αντίστοιχα. Ο δημοσιογράφος Γ. Τσαπόγας.

Επίσης ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Αντ. Ρουπακιώτης και άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, καθώς και ο επίτιμος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γ. Γεωργάτος. Ακόμα, οι Δ. Κυριαζίδης και Κ. Βουδούρης πρόεδρος και γραμματέας της ΠΟΑΣΥ, οι Μ. Βετούλης και Κ.Σκλαβούνος πρόεδρος και γραμματέας της ΠΕΝΑΑ αντίστοιχα, καθώς και ο Ν. Ζωγράφος γγ της ΠΕΝΑΑ, ο Γ.Μητρόπουλος από την ΕΝΑΑ και ο Γ. Παναγόπουλος πρόεδρος της ΠΕΛΠΣ. Οι ηθοποιοί Τ. Βανδής, Κ. Καζάκος, Μπέττυ Βαλάση και Β. Κολοβός. Οι πανεπιστημιακοί Ν. Σαρηγιάννης, Αγ. Παπανεοφύτου και Στ. Κουνιάς. Ο γραμματέας της ΕΕΔΥΕ Θ. Παφίλης. Ο Σαμσίντο Ιντρίσου εκπρόσωπος του ελληνικού τμήματος του Φόρουμ μεταναστών της ΕΕ, ο Ελίας Αχμέτ από την οργάνωση μεταναστών Μπαγκλαντές, ο Γκόντουιν Νσοφόρ εκπρόσωπος του Παναφρικανικού Συνδέσμου και ο Ρ. Μάκαρθι από το Σύλλογο Φιλιππινέζων «Κασάπι».

Ακόμα, ο Σ. Λομβάρδος και ο νομαρχιακός σύμβουλος Αθήνας Θ. Παπαμάργαρης. Από την ΚΝΕ οι Ν. Σοφιανός και Αλ. Μαρινάκης, καθώς και αντιπροσωπεία από τις φοιτητικές οργανώσεις της ΚΝΕ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και τη Νομική. Ακόμα, παραβρέθηκε ο κ.Δαφέρμος πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Το ΚΜΕ εκπροσώπησαν οι Κ. Τουμασάτος, Α. Αντανασιώτης, Δ. Καλτσώνης και Μ. Παρέντης.

Συμμετείχαν επίσης η Δήμητρα Ευαγγέλου πρόεδρος της Ενωσης Δημοκρατικών Δικηγόρων, ο Ο. Τσουκόπουλος, ο Σπ. Σερμακέζης από την ΠΕΔΥΕ, οι Γ. Παπαντωνίου και Ελένη Ζαφειρίου από το ΕΣΥΝ, ο Χ. Τριάντης από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΤΕΒΕ. Από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ οι Ζωή Σώκου, Δ. Κουμπούρης και Π. Σοφός. Ο Δ. Βανδώρος πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, ο Γ. Μανουσσογιαννάκης πρόεδρος του ναυτεργατικού σωματείου «Ο Στέφενσων», η Χριστίνα Τσεντούρου πρόεδρος του Συνδικάτου Κλάδων Ενδυσης, ο Σ. Σάββας από την ΟΛΜΕ, καθώς και πλήθος άλλων συνδικαλιστών. Ο Κ. Παπαδάκης σύμβουλος του ΔΣΑ, οι νομικοί Β. Δημόπουλος, Δ. Μπελάντης, Χριστοδουλοπούλου Τασία, ο εφέτης Α. Ρεντής και πολλοί άλλοι.

Αμέσως μετά την εισηγητική ομιλία από τον Κ. Βουλγαρόπουλο το λόγο πήραν κατά σειρά οι: Γ. Κατσιμπάρδης, Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη, Γ. Α. Μαγκάκης, Γ. Ρωμαίος, Ε. Ζαφειρόπουλος, Στ. Παπαθεμελής, Θ. Κατριβάνος. Δεκάλεπτες παρεμβάσεις έκαναν οι Θ. Παφίλης, Δ. Κυριαζίδης, Μ. Βετούλης. Ακόμα, ο Κ. Κυριαζής γραμματέας της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, ο Δ. Ελαντής μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ, η Δέσποινα Μάρκου γραμματέας της Επιτροπής Διεθνούς Αλληλεγγύης, οι Τ. Βανδής, Αγγελος Ρεντής, Σαμσίντο Ιντρίσου, Γ. Σαρηγιάννης, Α. Παπανεοφύτου, Δήμος Κουμπούρης, Α. Αντανασιώτης, ο οικονομολόγος Μ. Τσίπης, η Μαριάνθη Αλιφεροπούλου μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, ο Σ. Γαστεράτος, ο Θ. Γκιώνης μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, ο Ν. Τσιώνης αντιστασιακός και ο Γ. Παπαντωνίου.

Κλείνοντας τις εργασίες της ημερίδας ο Κ. Βουλγαρόπουλος διαβεβαίωσε ότι τα συμπεράσματα και το πολύ σημαντικό υλικό θα αξιοποιηθούν από το ΚΚΕ για παραπέρα επεξεργασία. Χαρακτήρισε πολύ σοβαρές τις παρεμβάσεις και θετικό το γεγονός ότι υπήρξε πλατιά συμμετοχή εκπροσώπων φορέων - οργανώσεων και πολιτικών παραγόντων, καθώς και ότι φάνηκε πως είναι γενικά αποδεκτό το γεγονός ότι στο όνομα της δίωξης της τρομοκρατίας αυξάνει η παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων, γεγονός για το οποίο, να σημειώσουμε, όλοι εξέφρασαν με ειλικρίνεια και αγωνία την ανησυχία τους. Ο «Ρ» δημοσιεύει σήμερα την ομιλία του Ορέστη Κολοζώφ, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και θα συνεχίσει τις επόμενες ημέρες με τη δημοσίευση όλων των παρεμβάσεων που έγιναν στην πολύ ενδιαφέρουσα αυτή ημερίδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ