Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Γενάρη 2000 - αριθ. φύλλου: 7565

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ημερίδα για την τρομοκρατία σήμερα

Με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων πραγματοποιείται σήμερα η ειδική ημερίδα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», στις 12 το μεσημέρι, με θέμα: «Η τρομοκρατία και οι πολιτικές διαστάσεις του προβλήματος».


ΣΕΛ.  3

Πολιτικά και ηθικά ανεπίτρεπτο να παραμένει υπουργός ο Γιαννόπουλος!
ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ για τη δίωξη κατά του «Ριζοσπάστη»

Στο σημερινό «Ρ» μιλούν καταδικάζοντας την πρακτική του υπουργού Διακιοσύνης κορυφαία στελέχη όλου του πολιτικού φάσματος, δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές

Σοβαρές αντιδράσεις δημιουργεί ήδη η πολιτική δίωξη του υπουργού Δικαιοσύνης κατά του «Ριζοσπάστη», από προσωπικότητες της κοινωνικοπολιτικής ζωής της χώρας. Κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, των άλλων πολιτικών κομμάτων, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές, μαζικοί φορείς συνεχίζουν να στέλνουν δηλώσεις συμπαράστασης στο «Ρ» και καταδίκης της κυβερνητικής πρακτικής να ποινικοποιεί την πολιτική κριτική, τις διαφορετικές εκτιμήσεις και θέσεις για το ρόλο προσώπων, κομμάτων, γεγονότων, στο διάβα της ιστορίας.

Στο σημερινό «Ρ» μιλούν ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γ. Α. Μαγκάκης, η πρώην υπουργός Ντ. Μπακογιάννη, ο εκπρόσωπος του ΔΗΚΚΙ Μ. Δασκαλάκης κ.ά.

Ο κ. Γιαννόπουλος πρέπει να παραιτηθεί εάν θέλει να ασκεί διώξεις ενάντια σε εφημερίδες, ενάντια σε πολιτικά πρόσωπα, που του ασκούν πολιτική κριτική ή αμφισβητούν αυτά που ο ίδιος χρησιμοποίησε για τις ανάγκες του πολιτικού μάρκετινγκ, πατώντας πάνω στην αγωνιστική ιστορία της Αντίστασης, πατώντας πάνω σε ιδανικά αγωνιστών που έδωσαν και τη ζωή τους ακόμα για να λευτερωθεί αυτός ο τόπος, τόνισε σε συνέντευξή του στον «902» ο Δ. Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ και διευθυντής της εφημερίδας.

ΣΕΛΙΔΕΣ 5 _ 7


Η αγροτιά δεν ξεγελιέται από τα τερτίπια του ΠΑΣΟΚ

Τα αδύνατα δυνατά κάνει η κυβέρνηση για ξεγελάσει τους αγρότες της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα της Καρδίτσας. Στην κατεύθυνση αυτή το υπουργείο Γεωργίας ανήγγειλε την καταβολή... «ειδικών», προεκλογικών, ψευτοαποζημιώσεων μέσω ΠΣΕΑ για τις καλοκαιριάτικες ζημιές στη βαμβακοπαραγωγή αποκλειστικά του Νομού Καρδίτσας. Βεβαίως, οι αποζημιώσεις αυτές, αν ποτέ δοθούν, αφορούν ελάχιστα ποσά και ελάχιστους βαμβακοπαραγωγούς.

Στη νέα επιχείρηση εμπαιγμού της κυβέρνησης οι αγρότες της Θεσσαλίας απαντούν αγωνιστικά: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις με συλλαλητήρια στις 19 Γενάρη σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και στις 24 του μήνα στη Λάρισα, με απώτερο σκοπό την άμεση κλιμάκωση του αγώνα σε πανθεσσαλικό επίπεδο.


ΣΕΛ.  23


ΜΑΘΗΤΕΣ
Την Παρασκευή η συνέχεια του αγώνα

Εντείνουν τις προετοιμασίες τους οι μαθητές σε όλη τη χώρα για τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια την ερχόμενη Παρασκευή. Στις 11 το πρωί, στα Προπύλαια, είναι το αγωνιστικό «ραντεβού» της Αθήνας, όπου δήλωσε τη συμμετοχή της και η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων της Αθήνας


ΣΕΛ.  18   -   19
ΠΑΤΡΑ
Κινητοποιήσεις ενάντια στην ανεργία

Ενώ, χτες, εργαζόμενοι και άνεργοι της Λάρισας προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη των τοπικών γραφείων του ΟΑΕΔ, αποφασισμένοι να υποδεχτούν με το δικό τους, αγωνιστικό τρόπο τον «πρωθυπουργό της ΟΝΕ και της ανεργίας» είναι και οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της Πάτρας, οργανώνοντας μια πρώτη κινητοποίηση σήμερα και παμπατραϊκό εργατικό συλλαλητήριο την Παρασκευή


ΣΕΛ.  13
«Κολοβό» μετρό με «αλμυρό» εισιτήριο

Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αποφασίσει την ακριβή ημερομηνία της λειτουργίας του «κολοβού» μετρό της Αθήνας, αλλά έχει αποφασίσει την καθιέρωση του «αλμυρού» εισιτηρίου των 250 δραχμών, όπως και την αύξηση των εισιτηρίων στον ΗΣΑΠ


ΣΕΛ.  20

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ