Πέμπτη 13 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλήθος αντιδράσεων για την αγωγή εναντίον του «Ρ»

Την κατακραυγή πλήθους μαζικών φορέων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, παραγόντων της κοινωνικής, πνευματικής και πολιτικής ζωής του τόπου, στελεχών όλων των κομμάτων και του ΠΑΣΟΚ, εξακολουθεί να προκαλεί η νέα κυβερνητική επιχείρηση φίμωσης του «Ριζοσπάστη», που εκδηλώθηκε με την αγωγή του υπουργού Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλου εναντίον της εφημερίδας. Η πολιτική δίωξη ασκήθηκε εναντίον του «Ρ» επειδή αποτύπωσε τα γεγονότα και ενημέρωσε πλήρως και αντικειμενικά τους αναγνώστες του για τη διαμάχη που πυροδότησε ο Ε. Γιαννόπουλος μηνύοντας τον υπερνομάρχη Θ. Κατριβάνο. Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης ουσιαστικά επιδιώκει την εξόντωση της εφημερίδας, αφού, εκτός των άλλων, απαιτεί την αστρονομική αποζημίωση των 500 εκατομμυρίων δραχμών!

Καθημερινά καταφτάνουν στην εφημερίδα δεκάδες ανακοινώσεις συμπαράστασης και καταδίκης της πρακτικής Γιαννόπουλου. Δεκάδες είναι οι φορείς και τα πρόσωπα που επισημαίνουν το επικίνδυνο ολίσθημα του υπουργού, αλλά και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, που όχι μόνο ανέχεται, αλλά στηρίζει και υποθάλπει τέτοιες πρακτικές και μεθόδους.

Κοινή πεποίθηση όλων είναι πως με την αγωγή εναντίον του «Ρ» ουσιαστικά βάλλεται η ελευθεροτυπία, επιχειρείται να πληγεί κάθε φωνή που ασκεί πολιτική κριτική, αμφισβητούνται στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα, αλλά ταυτόχρονα πλήττεται η ίδια η Δικαιοσύνη και οι θεσμοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ