Πέμπτη 13 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΠΕΡΝΣ ΠΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ
Μας στενοχωρήσατε...

Τη δυσαρέσκειά του για τις πρόσφατες δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου κατά του Αμερικανού Προέδρου, εξέφρασε χτες προς τον ίδιο ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Ν. Μπερνς, στη διάρκεια εκδήλωσης επιχειρηματικού ομίλου. Υπενθυμίζεται ότι ο αρχιεπίσκοπος είχε πει, με αφορμή τις προσευχές του Κλίντον υπέρ της ειρήνης, ότι τα χέρια του «στάζουν αίμα».

Ο διάλογος που έγινε χτες μεταξύ αρχιεπισκόπου και Αμερικανού πρεσβευτή, όπως αυτός αποδίδεται από την πλευρά Χριστόδουλου, έχει εξής:

Μας στενοχωρήσατε, είπε ο Ν. Μπερνς, με τη δήλωσή σας ότι τα χέρια του Προέδρου Κλίντον στάζουν αίμα. Ο Πρόεδρος είναι καλός άνθρωπος. Δεν έπρεπε να κάνετε τη δήλωση αυτή, δημιουργείτε αντιαμερικανικό κλίμα.

Ο αρχιεπίσκοπος απάντησε: Αυτό το οποίο είδατε ήταν μόνο ένα απόσπασμα από μια μεγάλη ομιλία. Τον είδα να προσεύχεται για την ειρήνη και σκέφθηκα το Κοσσυφοπέδιο. Δεν ομιλώ από πολιτικής θέσεως αλλά ως ιεράρχης. Η δήλωση κατά του Αμερικανού Προέδρου δε συνιστά αντιαμερικανισμό. Τις απόψεις μου για το Κοσσυφοπέδιο τις γνωρίζετε. Δεν έπρεπε να κάνετε την αιματοχυσία αυτή. Δεν έπρεπε να ανοίξετε πυρ κατά αμάχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ